vind een hulpverlener

Saskia Van Laere

Op eigen Spoor

 • Patijntjestraat 1
 • 9000 Gent
Contacteer Saskia Van Laere

Afspraken vinden plaats

 • Bij mij in de praktijk
 • Online

Beroep(en):

coach, psychotherapeut

Doelgroep(en):

13 - 18 jaar, 18 - 25 jaar, 26 - 65 jaar, +65 jaar

Voorstelling van Saskia Van Laere

Welkom bij Op eigen Spoor!

Vanuit mijn praktijk dichtbij het Sint-Pietersstation in Gent begeleid ik jongeren en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling of volwassenen in hun rol als ouder.

We zijn allen voortdurend in ontwikkeling. En op bepaalde momenten in je leven kun je hierdoor onvoldoende verbinding voelen met anderen of jezelf. Je vraagt je af: "Wie ben ik eigenlijk?", "Wat is mijn plek?", "Hoe kan ik samen met anderen zijn wie ik ben?" Dat kan thuis zijn, op school, op het werk, ... voor jong en oud(er). Zo had ik bijvoorbeeld zelf eerst een loopbaan in communicatie vóór ik me bijschoolde als therapeut vanuit mijn zoektocht naar een meer passende vorm van 'mede-delen'.

Samen gaan we op zoek naar jouw eigen spoor. Wat is jouw verhaal? Waar kom je vandaan en waar wil je naartoe? We bekijken samen hoe je je verlangen in de wereld kan neerzetten en we zoeken passende woorden voor wat soms moeilijk uit te drukken valt. We verkennen hoe je opnieuw regie kan nemen en vorm geven aan je relatie met anderen en met jezelf. Om te durven worden wie je bent.

Op eigen spoor begeef je je niet alleen. Iedereen wenst verbinding met zichzelf en de anderen. Als gezinswetenschapper draag ik in het bijzonder gezinnen een warm hart toe. Het zijn bij uitstek plekken van ontwikkeling. Ik zoek graag mee naar manieren om weer beweging te krijgen in vastgelopen interacties.

Ik begeleid ook ouders opdat ze hun kinderen kunnen ondersteunen in hun wel-zijn wanneer het moeilijk gaat. Wanneer ouders ondersteund worden, kunnen zij een deel van de oplossing zijn. Samen zoeken we een antwoord op behoeften en kijken we naar de krachten in het gezin en in jezelf.

Dit zegt een cliënt (A.V.): "Dank je voor het traject dat we samen aflegden. Soms moeilijk, soms intens, soms confronterend maar altijd openbarend, geruststellend, helend en verrijkend. Door jou kwam ik tot inzichten, aanvaarding en oplossingen."

Hoe ik werk?

in veiligheid en vertrouwen
* vanuit jouw kracht
* vanuit gedachten, gevoelens en gedrag
* via gesprek maar ook creatief, als je wil
* individueel, koppel, ouder- of gezinsbegeleiding
* in de praktijk of via videobellen
Tijdens een eerste kennismakingsgesprek kijken we of we een goede match zijn en leg ik mijn werkwijze uit. Daarna bepaal jij het verdere verloop.

Mijn praktijkruimte bevindt zich op 10 minuten wandelen van het Sint-Pietersstation in Gent en is heel makkelijk te bereiken met tram, bus, trein of auto.

- Als we angst boven moed verkiezen, hebben we zoveel meer te verliezen. -

Je kan met volgende vragen/klachten bij Saskia Van Laere

angst, assertiviteitsproblemen, bindingsangst, boosheid, communicatieproblemen, depressie, eenzaamheid, emotionele problemen, faalangst, familiale moeilijkheden, gezinsproblemen, grenzen stellen, hechtingsproblemen, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, identiteitsproblemen, innerlijke conflicten, laag zelfbeeld, levensvragen, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, opvoedingsproblemen, ouder worden, ouderschap na scheiding, psychische klachten, relatieproblemen, rouw en verlies, scheiding, stressklachten, verdriet, verlatingsangst, vermoeidheid, verwerking kindertijd, vragen / moeilijkheden op vlak van het werk, weinig zelfvertrouwen, werkgerelateerde problemen, work/life balance, zelfzorg, zingeving

Aanbod:

 • gezinsbegeleiding / gezinstherapie
 • individuele begeleiding / individuele therapie
 • oudertraining
 • relatietherapie

Saskia Van Laere kan je helpen in volgende talen

Duits, Engels, Frans, Nederlands

Tarieven:

65€/u
Individuele sessies duren 1u, indien koppel of gezin dan 1,5u.

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? ja
Terugbetaling mogelijk via volgende mutualiteiten:: Helan en Solidaris

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

 • Zelfstandig therapeut in eigen praktijk Op eigen Spoor, Patijntjestraat, 1, Gent (met regelmatig intervisie en supervisie)
 • Schrijftherapie (o.a. bij groepspraktijk Compagnie Bougie, Brusselsesteenweg, 265, 9090 Melle)
 • Begeleiding van ouders van jongeren met een eetstoornis (o.a. bij multidisciplinair centrum voor eetstoornissen vzw Empathie, Albert’s House, Leopold II-laan 26, 9000 Gent)

Bachelor opleidingen

 • Bachelor Gezinswetenschappen | Odisee Schaarbeek | 2021

Master opleidingen

 • Master Tolk | PHVT, Gent | 1992

Psychotherapie opleiding(en)

 • Interactionele vormgeving | 4-jarige opleiding aan Educatieve Academie, Berchem | 2022

Lid van volgende beroepsverenigingen:

 • Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in Interactionele Vormgeving (VVTIV)

Neem contact op met Saskia Van Laere

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.