Een eerste kennismakingsgesprek kan zowel in de praktijk doorgaan als online via Teams.
Beroep(en):
bachelor in de gezinswetenschappen
Doelgroep(en):
0 - 3 jaar, 4 - 6 jaar, 7 - 12 jaar, 13 - 18 jaar
Voorstelling van Anneke Erkelens
Mijn naam is Anneke Erkelens; vrolijk, sociaal, empathisch, genietend van de kleine dingen in het leven en mama van twee geweldige kinderen.
Nadat mijn dochter als baby en peuter een ernstige eetstoornis doormaakte en we daarbij de onbekendheid en geringe ondersteuning ondervonden, besloot ik daar iets mee te doen.
Ik verdiepte mij wetenschappelijk in eetproblemen bij jonge kinderen en volgde meerdere congressen en workshops in binnen- en buitenland. Daarnaast startte ik de opleiding Gezinswetenschappen om mij om te scholen tot professioneel hulpverlener. Gaandeweg bouwde ik een netwerk op van zorgverleners en experten binnen dit vakgebied. Zo werd een droom realiteit, EetMee was geboren, een multidisciplinaire groepspraktijk voor jonge kinderen met eetproblemen.
Je kan bij EetMee terecht wanneer je je zorgen maakt om het eetgedrag van je kind. Ook wanneer je het gevoel hebt dat de maaltijden veel energie vragen of een strijd zijn. We zijn ons bewust hoe zwaar eetproblemen kunnen doorwegen op jou als ouder en op het gezinsleven. Daarom biedt EetMee naast individuele begeleiding aan jouw kind ook ouderbegeleiding, gezinsbegeleiding en contextbegeleiding. Werken met jonge kinderen vraagt immers een gezinsgerichte aanpak.
Als gezinsondersteuner en contextbegeleider ben ik het centraal aanspreekpunt. Zonder oordeel en met een open blik luister ik naar jouw verhaal en jouw zorgen. Na een eerste kennismaking doorloop ik samen met jou de intakeprocedure en geef ik na multidisciplinair overleg met het team een advies voor het verdere traject. Daarnaast sla ik de brug tussen jouw gezin en de therapeuten.
Aangezien er vaak een lange zoektocht aan vooraf gaat vooraleer je de juiste hulp vindt, tracht ik met EetMee een warme praktijk aan te bieden. Een plek waar je je als ouder écht gehoord voelt en waar je als gezin geholpen wordt. Zo vindt het gezinssysteem weer de rust die nodig is. Verder regel ik als coördinator van EetMee de praktische zaken van de praktijk en kan je bij mij steeds terecht met vragen en/of opmerkingen.
Je kan met volgende vragen/klachten bij Anneke Erkelens
Opvoedster in MFC De Hagewinde (Lokeren): Begeleiden van kinderen met autismespectrumstoornis in een multidisciplinair team
Stagiaire Gezinswetenschappen in CAR Ter Linde (Bornem): Ouderbegeleiding, gezinsondersteuning en uitwerken behandelprocedure voor kinderen met autisme en eetproblemen
Bachelor opleidingen
Bachelor in de Gezinswetenschappen | Odisee - Schaarbeek | 2023
Omgaan met ernstige eetstoornissen in de vroege kindertijd (Marguerite Dunitz-Scheer - NoTube Oostenrijk) | Webinar | 23/03/2023
Workshop ARFID (Eetexpert ism VAE) | Webinar | 06/06/2023
Hoe je niet te verslikken in eetproblemen - Ouders en netwerkfiguren ondersteunen bij eetproblemen | Interactie-Academie | Webinar | 29/08/2023
Symposium Voedingsstoornissen bij het jonge kind | Kinder- en Jeugdpsychiatrie UZ Gent | 26/10/2023
Als eten niet vanzelfsprekend is: autisme en eetproblemen | Autisme Centraal - Thomas Fondelli | 12/12/2023
Ligging
Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via
info@ikzoekhulp.be
Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.