ROUW IS DE ACHTERKANT VAN DE LIEFDE

25.04.2024

Inhoud:

Verlies en verdriet horen bij het leven maar rouwen is en blijft een ingrijpend emotioneel proces dat veel tijd en energie kost. Toch kan je er niet omheen Verantwoordelijkheid nemen voor je verdriet kan ook zorgen voor nieuwe verbinding waarbij herkenning en erkenning de pijn kunnen verzachten.

Maar hoe ga je verder als je afscheid moet nemen van iets of van iemand? Wat is rouw nu eigenlijk en hoe ga ik ermee om?

In deze lezing gaan we samen op pad doorheen de verschillende facetten van een rouwproces.

  • Wat is de definitie van rouw?
  • Hoe verloop een rouwproces?
  • Zijn er verschillende vormen van rouw?
  • Welke impact heeft rouw op je leven en werk?
  • Wat is schaduwrouw?
  • Hoe ga je verder als je afscheid moet nemen van iets of van iemand?
  • Rouwen mannen en vrouwen anders?
  • Stopt de pijn en het gemis na zes maanden of is het een levenslang proces?

Naast concrete, heldere informatie krijg je ook ook heel wat handvaten om je verlies en verdriet op termijn te verweven in je leven en de liefde weer een kans te geven.

Waar:

't Veldt
Veldenstraat 10/1
2470 Retie

Wanneer:

  • 25.04.2024 | 19h30-22h00

Kostprijs:

25,00 €

Docent:

LYDIA DE WIN

Verlies- en rouwbegleider | Loopbaanbegeleider | Auteur

Mijn eigen pad is nog steeds de bron van de verdere zoektocht naar verdieping in het begeleiden van verlieservaringen. Mensen leren omgaan met betekenisvolle verliezen in hun leven betekent werken aan hun veerkracht. En dit vanuit de overtuiging dat elke mens de kracht in zich draagt om te groeien en zichzelf te ontplooien om zo steeds meer zichzelf te worden. 

Vanuit mijn hart en ziel wil ik graag aanwezig zijn bij mensen die op een of andere manier een verlies ervaren in hun leven. Ik vind het een voorrecht om getuige te mogen zijn van het stukje weg dat we samen lopen.

Ik heb een lange loopbaan achter de rug in de financiele sector, maar het voelde nooit echt als of ik daar op mijn plek zat. Na het behalen van mijn bachelordiploma psychologie volgde ik de opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychotherapie (erkend door de beroepsvereniging BNVIP).

Ondertussen blijf ik mij verdiepen in nieuwe benaderingen van rouw. Het systemisch werken ligt mij nauw aan het hart maar ook de inspiraties vanuit de narratieve therapie boeien mij enorm.

En als ik niet met rouw bezig ben?

De grote kattennest thuis mag altijd rekenen op mijn volle aandacht. Werken in mijn grote wilde tuin geeft me rust. Ik geniet van de vlinders, vogels en andere dieren die graag het gulle groen met me delen.

Boekhandels behoren tot mijn favoriete bestemmingen in de stad. Een leven zonder boeken is voor mij ondenkbaar. En ik hou ook van zachte bollen wol in alle kleuren. Breien heb ik van mijn oma geleerd en die traditie wil ik ook graag in ere houden!

Thema's:

rouw en verlies

Organisatie:

Deze activiteit wordt aangeboden door Lydia De Win
Bekijk het profiel van Lydia De Win
Binnenkort
18.04.2024
De kracht van ademhaling (ifv stress en burn-out) GROEPSAANBOD VOLW (4x)
Leentje Rymen
19.04.2024 - 26.04.2024 - 03.05.2024 - 17.05.2024
groepstraject KINDERWENS TUSSEN TWIJFEL EN VERLANGEN
Miriam De Rycke
19.04.2024
Workshop : Betere Relaties met Anderen
Tessy Van Echelpoel
23.04.2024 - 07.05.2024 - 28.05.2024 - 11.06.2024
Groepsaanbod voor koppels - verdiep samen jullie relatie
Liesbet Plissart

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.