Laat je gemakkelijk over je heen walsen? Of wals je zelf soms over anderen heen? Heb je snel de indruk dat iemand je aanvalt of bekritiseert? Zeg je, vaker dan je lief is, kwetsende dingen tegen de mensen die je graag ziet? Verlies je jezelf soms in conflicten? Zou je je mening beter willen kunnen formuleren? Wil je graag opkomen voor jezelf en daarin authentiek zijn met respect voor jezelf en de ander? Wil je graag je empathische vaardigheden vergroten? Wil je nee leren zeggen? Wil je graag ontdekken wat je (zelf)oordelen je te vertellen hebben? Wil je anders omgaan met je kwaadheid (of die van een ander)? Wil je ook kijken voorbij gelijk/ongelijk?
Tijdens deze introductietweedaagse nemen we onze eigen communicatie onder de loep en zoeken we vooral samen naar een communicatie voorbij het oordelen, voorbij gelijk of ongelijk, naar een communicatie waar verbinding en keuze centraal staan. Kies ik om in de energie van verwijten en oordelen te blijven hangen? Of kies ik ervoor om doorheen de gekwetstheid contact te maken met wat ik daadwerkelijk nodig hebt en van daaruit ook met wat de ander wezenlijk nodig heeft. Kies ik m.a.w. voor echt contact? Kies ik voor gelijk? Of ik kies voor geluk?
In het eerste deel krijg je inzichten in het ontstaan van geweld en conflicten, gebaseerd op de verschillende vormen en oorzaken en op de eigen (al dan niet helpende) communicatiepatronen.
In het tweede deel maak je kennis met een alternatief. We focussen zowel op het zendgedeelte (hoe druk ik mezelf uit) als op het ontvanggedeelte van communicatie (hoe luister ik), waarin verbinding met jezelf en de ander centraal staat.
Werkvormen We bieden niet enkel inzicht in bepaalde denkkaders en visies, maar we laten de deelnemers die vooral heel concreet ervaren via tal van oefeningen en uitwisseling.
Annelies Peeters °1979, trainer en therapeute, is al meer dan 10 jaar bezig met het integreren en delen van Verbindende Communicatie. Haar gezin werd haar laboratorium en gaandeweg breidde ze haar terrein uit naar de werkvloer. Ondertussen neemt ze ook andere ouders, opvoeders, begeleiders, leerkrachten, verpleegkundigen, ... alsook diverse werkgevers en werknemers mee in het gedachtengoed van Marshall Rosenberg.
Thema's:
communicatie, gezondheid, omgaan met stress, ouderschap, persoonlijke groei, relaties, sociale vaardigheden, voor koppels, weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfzorg
Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.