vind een hulpverlener

Davy Mahieu

Coaching op de wei - draadkrachtig opvoederschap

 • Rotselaarsesteenweg 128
 • 3018 Wijgmaal
Contacteer Davy Mahieu

Afspraken vinden plaats

 • Bij jou thuis
 • Bij mij in de praktijk
 • Op een door jou gekozen plaats

Beroep(en):

coach, orthopedagoog

Doelgroep(en):

18 - 25 jaar, 26 - 65 jaar

Voorstelling van Davy Mahieu

DOELGROEPEN

Als klinisch orthopedagoog bied ik coaching op maat aan voor ouders en iedereen die - in ruime zin - in de zorg voor kwetsbare mensen actief is én nood heeft om iets te veranderen of te bewegen in zijn/haar leven.


Ouders

In de eerste plaats wil ik mij richten op ouders, die zich willen engageren om iets te veranderen in de relatie met hun kind of in (de beleving van) hun ouderrol. Om als ouder recht een beroep te kunnen doen op hulpverlening, moet er op veel plaatsen "iets aan de hand zijn" met je kind: bij voorkeur een diagnose, maar anders toch (ernstige) gedragsproblemen. De meeste hulpverlening richt zich dan op (de problemen van) het kind en in het beste geval wordt je als ouder(s) mee betrokken in de hulpverlening. In mijn coachings staan niet het kind, maar de ouder(s) centraal. Ook gewone opvoedingsproblemen of persoonlijke problemen, los van het kind, kunnen ouderschap ernstig onder druk zetten.


Iedereen die zorg draagt

Daarnaast wil ik elke hulpverlener die zorg draagt voor kwetsbare personen in onze maatschappij ondersteunen in “draadkracht”: vanuit geloof in eigen kracht en in verbinding met jezelf én je cliënten actief en bewust begeleider zijn.
Omdat vandaag in onze maatschappij ook in de zorg meer en meer economische belangen en efficiëntie primeren, is er vaak veel te weinig aandacht en ondersteuning voor de zorgdragers van onze maatschappij: ouders, leerkrachten, begeleiders, zorgkundigen... Nochtans zijn zij het grootste kapitaal van elke familie, school of voorziening. Via coachingsgesprekken en als groot supporter van hen, wil ik een meerwaarde betekenen voor hen én voor de samenleving.


AANBOD & WERKWIJZE

Ik werk samen met Diane Jespers, equicoach. Zij heeft haar eigen website, waar ik nog een plekje moet krijgen (in opbouw). Hier zal je uitgebreid ons afzonderlijk, maar ook gezamenlijk aanbod kunnen verkennen. Dit hoeft je echter niet tegen te houden om contact met mij op te nemen en je vragen te stellen !


ACHTERGROND

In 1999 ben ik afgestudeerd als "licentiaat pedagogiek", tegenwoordig "klinisch orthopedagoog" genoemd. Intussen werk ik meer dan 21 jaar bij een mobiele en ambulante begeleidingsdienst voor personen met een handicap. Vanuit persoonlijke en -werkervaring weet ik hoe mooi, maar tegelijk ook hoe kwetsbaar ouderschap kan zijn. Dezelfde soort schoonheid en kwetsbaarheid ervaar ik ook in mijn rol als gezinsbegeleider.
Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het kader van emotionele ontwikkeling (Dosen), ben ik door Gerrit Vignero opgeleid in zijn kader van "de draad" (als metafoor voor hechting, verbinding; zie ook https://gerritvignerodedraad.wixsite.com/dedraad) en ben ik jouvolutiecoach (zie ook www.jouvolutie.be)

Je kan met volgende vragen/klachten bij Davy Mahieu

angst, assertiviteitsproblemen, bewust alleenstaand moederschap, bore-out / burn-out, communicatieproblemen, conflicten, contactbreuk tussen ouder en kind (oudervervreemding), emotionele problemen, familiale moeilijkheden, gezinsproblemen, grenzen stellen, hechtingsproblemen, innerlijke conflicten, laag zelfbeeld, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, opvoedingsproblemen, ouderschap na scheiding, psychische klachten, stressklachten, verdriet, vragen / moeilijkheden op vlak van het werk, weinig zelfvertrouwen, werkgerelateerde problemen, work/life balance, zelfzorg, zingeving

Aanbod:

 • gezinsbegeleiding / gezinstherapie
 • individuele begeleiding / individuele therapie
 • ondersteuning voor mantelzorgers
 • oudertraining

Davy Mahieu kan je helpen in volgende talen

Nederlands

Tarieven:

60 € per uur
Kennismakingsgesprek (bij voorkeur online of op de praktijk) is gratis Nadien: 60 € per uur, 15 € per begonnen kwartier In geval dat ik mij dien te verplaatsen tot bij je thuis of elders (max. 25 km), reken ik een extra onkost aan van 0,40 €/km)

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? ja
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? ja

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

 • Sinds 2002 werkzaam als gezinsbegeleider bij een mobiele en ambulante begeleidingsdienst voor personen met een handicap
 • Gespecialiseerd in kader van emotionele ontwikkeling (SEO) + vertaalslag naar handvatten (bv. "de draad" van Gerrit Vignero)
 • Zelf ouder van 2 zonen (°2007 en °2013), waarvan de jongste ASS heeft.

Master opleidingen

 • Klinisch orthopedagoog | K.U. Leuven | 1999

Langdurige bijscholingen (>24u)

 • Systemisch Jouvolutie Creator Coach | Jouvolutiecentrum ism Carecoaching | 16-09-2021

Erkenningen door de overheid:

 • Visum via FOD Volksgezondheid
  Erkenningsnummer 319643

Lid van volgende beroepsverenigingen:

 • Vlaamse vereniging van orthopedagogen (VVO)

Neem contact op met Davy Mahieu

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.