vind een hulpverlener

Kathleen De Laet

De Lotus

 • Berlaarsesteenweg 1
 • 2560 Kessel
Contacteer Kathleen De Laet

Afspraken vinden plaats

 • Bij jou thuis
 • Bij mij in de praktijk
 • Online
  Ik bied je graag tools aan die de kans verhogen dat je relaties van mogelijk conflictueus naar oprecht en empathisch evolueren, zonder dat de ander moet veranderen. Als jij aandacht hebt voor wat er in jullie allebei leeft, is er aandacht voor wat er in jullie beiden leeft, en dat… verandert alles!

  Het model van verbindende communicatie is een proces van vier stappen, wat simpel klinkt, maar echt eenvoudig zou ik het niet willen noemen. Dat exploreer ontdek ik graag met jou.

  Wens jij graag ondersteuning om erachter te komen welke noden er op dit moment in je leven?

  Je kan nu ook coaching aanvragen, online via Zoom of ter plekke in Kessel.


  60 euro per uur voor een volledige focus op jouw innerlijke wereld van gedachten, gevoelens en behoeften, jouw emotioneel welzijn centraal, helder krijgen wat er voor schoonheid in jou leeft nu, iets wat we kunnen ontdekken dank zij alles wat zwaar of moeilijk is.


  30 euro per uur voor een wandelcoaching langs de Netedijk in Kessel: balans tussen fysiek welzijn en mentaal welzijn, een lightversie die op twee paarden wedt. Lichamelijk en geestelijk in beweging komen kan ons ondersteunen om te zijn met wat er echt is, ook onder de oppervlakte, waar we soms net niet aan kunnen zonder een empathisch luisterende getuige.


  90 euro voor ondersteuning van twee mensen in een betekenisvolle relatie (van welke aard ook: partners, co-ouders, broer/zus, vrienden, belangrijke buren, schoonfamilie enz)

  Naast individuele coaching, kan je ook kiezen voor duo-ondersteuning, zowel bij een acute spannende situatie als bij een verhelderend toekomstgericht onderzoek. Doel is dan om laag na laag te ontdekken wat er leeft bij ieder van jullie, en hoe jullie, eens alle noden boven water komen, daar dan graag mee verder willen gaan. Jullie krijgen elk ondersteuning om je eigen en mekaars levendigheid te hervinden én de band tussen jullie te herstellen / verstevigen. Heerlijk echt, eerlijk hecht!


  120 euro voor gezinsondersteuning

  Hetzelfde geldt voor gezinnen die een helpende hand wensen in het geweldloos samenleven en omgaan met mekaar en jezelf. Je komt dan met je eventuele partner en kind(eren) of, als je zelf (bijna) volwassen bent en je verlangt naar meer verbinding met je eigen ouder(s), met degene(n) van hen die daartoe bereid zijn. We onderzoeken dan samen wat er leeft. We luisteren empathisch naar wat er belangrijk is voor ieder van jullie en ik ondersteun jullie om jezelf en mekaar beter te horen. Mijn intentie is om jullie tijdens dit traject 5 manieren aan te reiken om daarna zelf wederzijds begrip en heldere verbinding te blijven versterken. Zijn jullie een alleenstaande ouder met één kind, dan kan je de prijs voor de duo-ondersteuning kiezen.

  Je kan ineens een traject van 3 sessies vastleggen of na elke sessie overleggen of en desgewenst hoe je een volgende stap wil zetten. Vragen? Een intakegesprek van een kwartier via Zoom of telefoon is kosteloos.
  Link weergeven https://delotus.co/wat/
 • Op een door jou gekozen plaats

Online agenda

Klik op "maak een afspraak" om via de online agenda van Kathleen De Laet een afspraak vast te leggen.

Beroep(en):

coach

Doelgroep(en):

4 - 6 jaar, 7 - 12 jaar, 13 - 18 jaar, 18 - 25 jaar, 26 - 65 jaar, +65 jaar

Voorstelling van Kathleen De Laet

Ik ben Kathleen, moeder van twee kinderen, antropologe en filosofe, en verder vooral gebeten door de geweldloze communicatie. Ik ontdekte het in 2007 en was meteen verkocht. Het bleek een sleutel tot zelfinzicht, relationeel vermogen en heuse community uitbouwen. Dat vermogen deel ik graag met jou.
Lijkt het soms dat je met alle moeite van de wereld de weg niet vindt in de stad, hoe hard je ook je best doet, hoe veel goeie moed en vertrouwen op het universum en professionals je ook hebt? Voelt het alsof je je met een stadsplan van Parijs tevergeefs probeert te oriënteren in Barcelona?
Ook met een accuraat stadsplan regent het nog, kan het verkeer nog gevaarlijk zijn en blijft de taal niet zo vertrouwd, maar nu weet je tenminste waar je terecht kan als je het warm en droog wil, veilig en ontspannen, stevig en creatief in een leven dat meer en meer een authentieke expressie van jouw eigen waarden wordt. Heerlijk echt, eerlijk hecht. Ontwapenend en doeltreffend omgaan met jezelf en anderen, je eigen noden hoog houden én je inleven in die van de anderen, dat zorgt voor de win/win waar ik zelf vurig naar streef en teder naar verlang.
Je kan deze manier van spreken met jezelf en je omgeving leren, terwijl je tegelijk ook inzicht krijgt in je innerlijk landschap, qua gedachten, gevoel en noden. Zo schrijf je zelf jouw eigen, individuele stadsplan!

Je kan met volgende vragen/klachten bij Kathleen De Laet

abortus (beslissing / verwerking), agressiebeheersing, angst, assertiviteitsproblemen, automutilatie (zelfbeschadiging), bedplassen, bewust alleenstaand moederschap, bindingsangst, boosheid, bore-out / burn-out, burenruzie, communicatieproblemen, complex trauma, concentratieproblemen, conflicten, daderschap, depressie, eenzaamheid, eetstoornis, emotionele problemen, faalangst, gedragsproblemen, grenzen stellen, hooggevoeligheid, identiteitsproblemen, innerlijke conflicten, laag zelfbeeld, levensvragen, midlife crisis, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding genderidentiteit, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding seksuele identiteit, moeilijkheden m.b.t. coming out, nachtmerries, perfectionisme, psychische klachten, relatieproblemen, rouw en verlies, schoolmoe, sociale vaardigheidsproblemen, stressklachten, verdriet, verlatingsangst, vermageren / verdikken, verslaving, verwerking kindertijd, verzameldwang, vliegangst, vragen / moeilijkheden op vlak van het werk, weinig zelfvertrouwen, werkgerelateerde problemen, work/life balance, zelfzorg, zingeving, zwangerschap / bevalling / borstvoeding

Aanbod:

 • afscheidsbegeleider
 • begeleiding voor vluchtelingen
 • geweldloze communicatie
 • gezinsbegeleiding / gezinstherapie
 • relatietherapie
 • wandelcoaching

Kathleen De Laet kan je helpen in volgende talen

Duits, Engels, Frans, Nederlands

Tarieven:

30 / 60 / 90 / 120
60 euro per uur voor een volledige focus op jouw innerlijke wereld van gedachten, gevoelens en behoeften, jouw emotioneel welzijn centraal, helder krijgen wat er voor schoonheid in je leeft nu, onder pijn & lijden. 30 euro per uur voor een wandelcoaching langs de Netedijk in Kessel: balans tussen fysiek welzijn en mentaal welzijn, een lightversie die op twee paarden wedt. Lichamelijk en geestelijk in beweging komen kan ons ondersteunen om te zijn met wat er echt is, ook onder de oppervlakte, waar we soms net niet aan kunnen zonder een empathisch luisterende getuige. 90 euro voor ondersteuning van twee mensen in een betekenisvolle relatie van welke aard ook: partners, co-ouders, broer/zus, vrienden, belangrijke buren, schoonfamilie enz Naast individuele coaching, kan je ook kiezen voor duo-ondersteuning, zowel bij een acute spannende situatie als bij een verhelderend toekomstgericht onderzoek. Doel is dan om laag na laag te ontdekken wat er leeft bij ieder van jullie, en hoe jullie, eens alle noden boven water komen, daar dan graag mee verder willen gaan. Jullie krijgen elk ondersteuning om je eigen en mekaars levendigheid te hervinden én de band tussen jullie te herstellen / verstevigen. Heerlijk echt, eerlijk hecht! 120 euro voor gezinsondersteuning Hetzelfde geldt voor gezinnen die een helpende hand wensen in het geweldloos samenleven en omgaan met mekaar en jezelf. Je komt dan met je eventuele partner en kind(eren) of, als je zelf (bijna) volwassen bent en je verlangt naar meer verbinding met je eigen ouder(s), met degene(n) van hen die daartoe bereid zijn. We onderzoeken dan samen wat er leeft. We luisteren empathisch naar wat er belangrijk is voor ieder van jullie en ik ondersteun jullie om jezelf en mekaar beter te horen. Mijn intentie is om jullie tijdens dit traject 5 manieren aan te reiken om daarna zelf wederzijds begrip en heldere verbinding te blijven versterken. Zijn jullie een alleenstaande ouder met één kind, dan kan je de prijs voor de duo-ondersteuning kiezen. Je kan ineens een traject van 3 sessies vastleggen of na elke sessie overleggen of en desgewenst hoe je een volgende stap wil zetten. Je kan ook voor een groepsaanbod kiezen, in de vorm van basis- en verdiepingstrainingen in geweldloze communicatie, thematische ochtendworkshops of residentiële retreats ornd zelfverbinding in Portugal / België / Zweden.

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? nee

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

 • gecertificeerd trainer in de verbindende communicatie (coaching en workshops via De Lotus sinds 2017)
 • 20 jaar werken met vluchtelingen, slachtoffers van mensenhandel, oorlogsmigranten, kwetsbare doelgroepen
 • 16 jaar procesbegeleider vanuit empathie en eerlijkheid, aanwezig zijn bij wat is
 • train de trainer trajecten met leerkrachten (NVC in het onderwijs)
 • 20 jaar ervaring in volwasseneneducatie

Bachelor opleidingen

 • Bachelor in de Wijsbegeerte | UA | 1999

Master opleidingen

 • Master in de Sociale en Culturele Antropologie | KULeuven | 2001
 • Geaggregeerde voor het Onderwijs | KULeuven | 2001

Langdurige bijscholingen (>24u)

 • trainer Non Violent Communication | the Center for Nonviolent Communication | 2022

Neem contact op met Kathleen De Laet

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.