vind een hulpverlener

Walter Engelen

Walsha

 • Molenstraat 280
 • 2490 Balen
Contacteer Walter Engelen

Afspraken vinden plaats

 • Bij mij in de praktijk
 • Op een door jou gekozen plaats

Walsha

 • Streekweg 2
 • 2490 Balen

Afspraken vinden plaats

 • Bij mij in de praktijk

Online agenda

Klik op "maak een afspraak" om via de online agenda van Walter Engelen een afspraak vast te leggen.

Beroep(en):

coach, familiaal bemiddelaar, psychotherapeut, sociaal bemiddelaar

Doelgroep(en):

18 - 25 jaar, 26 - 65 jaar

Voorstelling van Walter Engelen

De levenspaden van Walter en Natasha kruisten zich en we zijn gek van elkaar. We delen beiden ons privé en professionele leven met elkaar in lief en leed. Samen hebben we onze organisatie opgezet waar we actief zijn in psychotherapie, psychodiagnostiek, conflictbegeleiding en bemiddeling, opleidingen, trainingen en retraites. Onze bemiddelingsopleidingen zijn erkend door de Federale Bemiddelingscommissie.

Mastering the Art & Science of Human Wellbeing

Wanneer mensen in hun leven op een kruispunt zijn, behoefte hebben aan verandering, tegen problemen blijven aanlopen en daardoor nood hebben aan het maken van bewuste beslissingen, initiëren van keuzes met positieve impact en ontwikkelen van een eigen levenswijze, … biedt WALSHA op de klant afgestemde trajecten in begeleiding van duurzame verandering.

In onze psychotherapiepraktijk werken we vooral met volwassenen, koppels en gezinnen en dit vanuit een integratieve aanpak. We werken regelmatig met moeilijke gezinssituaties waar reeds gerechtelijke stappen zijn ondernomen. Het belang van het kind staat steeds voorop. Waar we in het verleden naast de gesprekstherapeutische aanpak psychodrama introduceerden, doen we dit vandaag ook met hypnose.
Als erkend bemiddelaar begeleiden we koppels in alle mogelijke gezinsconflicten inclusief echtscheiding. Hiernaast zijn we actief in sociale bemiddelingen op het werk zoals pestsituaties, seksueel overschrijdend gedrag en elke vorm van arbeidsgerelateerde conflicten. In mindere mate zijn we actief met burgerlijke of commerciële conflicten.

Je kan met volgende vragen/klachten bij Walter Engelen

agressiebeheersing, angst, assertiviteitsproblemen, autisme, automutilatie (zelfbeschadiging), beroepskeuze, bewust alleenstaand moederschap, bindingsangst, boosheid, borderline, bore-out / burn-out, chronische ziekte, communicatieproblemen, complex trauma, concentratieproblemen, conflicten, contactbreuk tussen ouder en kind (oudervervreemding), daderschap, depressie, dissociatieve identiteitsstoornis, dwangstoornis, eenzaamheid, emotionele problemen, euthanasie, faalangst, familiale moeilijkheden, fertiliteitsproblemen, fobie, gedragsproblemen, gendergerelateerd geweld (gedwongen huwelijk, vrouwelijke genitale verminking, ...), gezinsproblemen, gezondheidsproblemen, grenzen stellen, hechtingsproblemen, hoogbegaafdheid, hoogconflictueuze scheiding , hooggevoeligheid, huiselijk geweld, identiteitsproblemen, impulsbeheersing, innerlijke conflicten, kindermishandeling, kinderwens, laag zelfbeeld, levensvragen, menopauze, mentale beperking, midlife crisis, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding genderidentiteit, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding seksuele identiteit, moeilijkheden m.b.t. coming out, nachtmerries, narcisme, neuroses, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, ongewenst kinderloos, ongewenst zwanger, opvoedingsproblemen, ouder worden, ouderschap na donorconceptie, ouderschap na scheiding, palliatieve zorg, paniekaanvallen, perfectionisme, persoonlijkheidsproblemen, pesten, pijnklachten, posttraumatische stress (PTSS), problemen m.b.t. levenseinde, problemen omtrent de ouderschapsregeling, psychische klachten, psychosomatische problemen, psychotische problemen, relatieproblemen, rouw en verlies, scheiding, schoolmoe, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik, seksuele problemen, slaapproblemen, slachtofferschap, sociale vaardigheidsproblemen, stressklachten, studiekeuze, studieproblemen, trauma, verdriet, verlatingsangst, vermageren / verdikken, vermoeidheid, verslaving, verwerking kindertijd, vliegangst, vragen / moeilijkheden op vlak van het werk, weinig zelfvertrouwen, werkgerelateerde problemen, work/life balance, zelfmoordgedachten, zelfzorg, zingeving, zwangerschap / bevalling / borstvoeding, zwangerschapsverlies (miskraam)

Aanbod:

 • belevingsonderzoek bij kinderen
 • bemiddeling bij conflicten tussen werkgever en werknemer
 • bemiddeling bij familiale problemen
 • bemiddeling bij levenseinde
 • bemiddeling bij scheiding
 • bemiddeling in sociale zaken
 • bemiddeling omtrent ouderschap na scheiding
 • gerechterlijke expertise
 • gezinsbegeleiding / gezinstherapie
 • hypnose
 • individuele begeleiding / individuele therapie
 • relatietherapie
 • traumatherapie

Walter Engelen kan je helpen in volgende talen

Engels, Nederlands

Tarieven:

Problemen en leven zijn onafscheidelijk met elkaar verweven. Soms nemen problemen de overhand en wachten we (te) lang met het inroepen van hulp. Hulp inroepen is echter een teken van durf, kracht en moed. Ook als je leven er geslaagd uitziet, maar het gevoel van geluk nog niet hebt gevonden dan kunnen wij U helpen. Onze therapeutische hulpverlening is gebaseerd op de integratieve psychologie. Een denkwijze waarbij men één fenomeen vanuit verschillende standpunten benadert, en zo de optimale synergie in aanpak weet te benutten. Het psychisch en emotioneel groeiproces wordt op gang gebracht en bevorderd. Een verdere integratie met een ervaringsgerichte aanpak vanuit psychodrama versterkt dit groeiproces aanzienlijk. De begeleidingen die we hieronder beschrijven zijn indicatief. Het geeft je een idee waar Walsha de accenten op legt. Elk traject wordt afgestemd op maat van wat jij nodig hebt.
Loopt het in je relatie niet allemaal van een leien dakje? Dat is normaal, relatieproblemen komen in de meeste relaties wel eens voor. Om je relatie weer te versterken, is het belangrijk die relatieproblemen op te lossen. Soms lukt dat zelf, maar even vaak gaat het niet om er samen uit te geraken. Dan kan relatietherapie een oplossing bieden. Als derde partij biedt WALSHA nieuwe inzichten in jullie relatie en leren we je beter communiceren met je partner(s). Bij relatietherapie gaan we samen met jou en je partner(s) op zoek naar de problemen in jullie relatie. We helpen jullie weer rustig en open te communiceren en vooral te luisteren naar elkaar. Op die manier ontdekken jullie nieuwe inzichten in de relatie die jullie band kunnen versterken en het vertrouwen vergroten. De therapie bestaat meestal uit verschillende sessies samen met je partner(s), maar ook individuele sessies zijn mogelijk bij WALSHA.
150
Bemiddeling is een ideaal alternatief voor een rechtszaak. Familiale bemiddeling heeft als doel om als partners of familieleden tot een besluit te komen zonder dat er advocaten en rechters aan te pas komen. Tijdens de bemiddeling van familiezaken zitten alle partijen rond de tafel en voeren ze een gesprek waarbij iedereen zijn belangen aangeeft. De bemiddelaar leidt het gesprek en bewaart daarbij de rust. Waar bij een rechtszaak vaak weinig ruimte is voor emotie, wordt daar bij de bemiddeling van familiezaken wel veel belang aan gehecht. Alle partijen kunnen hun gevoelens uiten in een veilige omgeving waar naar iedereen geluisterd wordt. Een bemiddelaar blijft altijd onpartijdig en probeert samen met alle partijen de beste oplossing te vinden waarbij iedereen “wint”. De uitkomst van de bemiddeling is een overeenkomst die de rechtbank kan homologeren zodat die gelijkstaat aan een vonnis.
150
Het doel van bemiddeling is een oplossing vinden die voor alle partijen haalbaar en aanvaardbaar is. Mensen gaan met een bemiddelaar rond de tafel zitten om op een efficiënte en duurzame manier beslissingen te nemen, nodig om verder te kunnen met hun leven. Mensen krijgen begrip voor elkaars standpunten en krijgen inzicht in het emotionele proces van de andere. Op deze manier komen constructieve oplossingen/beslissingen tot stand.

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? ja
Terugbetaling mogelijk via volgende mutualiteiten:: Helan, CM, Solidaris, LM
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? ja
Terugbetaling mogelijk via volgende mutualiteiten:: Helan, CM, Solidaris, LM

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

 • Psychotherapie > 8000 uren gesprekstherapie

Master opleidingen

 • Master in Industrial science | Geel | 1987

Psychotherapie opleiding(en)

 • Integratieve psychotherapie | AIHP | 2012

Erkenningen door de overheid:

 • Federale Bemiddelingscommissie

Lid van volgende beroepsverenigingen:

 • Association Belge de Psychothérapie - Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP)
 • Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie (BNVIP)
 • European Association of Integrative Psychotherapy (EAIP)
 • Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging (VHYP)

Supervisor

Walter is verbonden als supervisor en docent bij de AIHP, de academie waar hij zijn opleiding tot psychotherapeut heeft behaald.
Je kan in supervisie voor persoonlijke trajecten alsook casuïstiek m.b.t. volwassenen en relatiebegeleiding.

Neem contact op met Walter Engelen

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.