vind een hulpverlener

Natasha De Vinster

Walsha

 • Molenstraat 280
 • 2490 Balen
Contacteer Natasha De Vinster

Afspraken vinden plaats

 • Bij mij in de praktijk

Walsha

 • Streekweg 2
 • 2490 Balen

Afspraken vinden plaats

 • Bij mij in de praktijk

Online agenda

Klik op "maak een afspraak" om via de online agenda van Natasha De Vinster een afspraak vast te leggen.

Beroep(en):

familiaal bemiddelaar, psychotherapeut

Doelgroep(en):

18 - 25 jaar, 26 - 65 jaar

Voorstelling van Natasha De Vinster

De levenspaden van Walter en Natasha kruisten zich en we zijn gek van elkaar. We delen beiden ons privé en professionele leven met elkaar in lief en leed. Samen hebben we onze organisatie opgezet waar we actief zijn in psychotherapie, psychodiagnostiek, conflictbegeleiding en bemiddeling, bemiddelingsopleidingen en retraites.
Onze bemiddelingsopleidingen zijn erkend door de Federale Bemiddelingscommissie.

Mastering the Art & Science of Human Wellbeing

Wanneer mensen in hun leven op een kruispunt zijn, behoefte hebben aan verandering, tegen problemen blijven aanlopen en daardoor nood hebben aan het maken van bewuste beslissingen, initiëren van keuzes met positieve impact en ontwikkelen van een eigen levenswijze, … biedt WALSHA op de klant afgestemde trajecten in begeleiding van duurzame verandering.
Beiden houden we ervan om ‘in het belang van het kind’ te werken. Het schenkt voldoening wanneer we vaststellen dat rechtbanken ons advies in het belang van het kind ter harte nemen.
Onze werkwijze is erop gericht, om dat te betekenen voor mensen wat hen een stukje dichter bij een gelukkig leven brengt. We werken hierbij integratief waarbij we exploreren wat voor deze specifieke mens het meest aan verandering en dus verbetering brengt. Hypnose is hierbij een mooie en bruikbare aanvulling.
Met Natasha’s Surinaamse roots en Walter’s Vlaamse roots zitten we samen in een intercultureel bootje. We ervaren beiden de verschillen in onze culturen als boeiend en inspirerend en willen met een zo open mogelijke blik naar de wereld kijken.
Als trotse ouders van elk 2+2 kinderen ervaren we ons leven als rijker. We ervaren hiermee de uitdagingen van nieuw samengestelde gezinnen uit eerste hand. Voor ons is het belangrijk om met de voeten op de grond te staan om vandaaruit onze professionele begeleidingen te verrijken.
We dromen om samen ons leven te delen, de wereld een beetje beter te maken en over enkele jaren de wereld zelf nog wat uitgebreider te mogen exploreren.

Je kan met volgende vragen/klachten bij Natasha De Vinster

abortus (beslissing / verwerking), ADHD / ADD, adoptie, agressiebeheersing, angst, assertiviteitsproblemen, autisme, automutilatie (zelfbeschadiging), beroepskeuze, bewust alleenstaand moederschap, bindingsangst, boosheid, borderline, bore-out / burn-out, burenruzie, chronische ziekte, communicatieproblemen, complex trauma, concentratieproblemen, conflicten, contactbreuk tussen ouder en kind (oudervervreemding), daderschap, depressie, dissociatieve identiteitsstoornis, dwangstoornis, eenzaamheid, emotionele problemen, euthanasie, faalangst, familiale moeilijkheden, fertiliteitsproblemen, fobie, gedragsproblemen, gendergerelateerd geweld (gedwongen huwelijk, vrouwelijke genitale verminking, ...), gezinsproblemen, gezondheidsproblemen, grenzen stellen, hechtingsproblemen, hoogbegaafdheid, hoogconflictueuze scheiding , hooggevoeligheid, huiselijk geweld, identiteitsproblemen, impulsbeheersing, innerlijke conflicten, kindermishandeling, kinderwens, laag zelfbeeld, leerstoornissen, levensvragen, menopauze, mentale beperking, midlife crisis, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding genderidentiteit, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding seksuele identiteit, moeilijkheden m.b.t. coming out, nachtmerries, narcisme, neuroses, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, ongewenst kinderloos, ongewenst zwanger, opvoedingsproblemen, ouder worden, ouderschap na donorconceptie, ouderschap na scheiding, palliatieve zorg, paniekaanvallen, perfectionisme, persoonlijkheidsproblemen, pesten, pijnklachten, posttraumatische stress (PTSS), problemen m.b.t. levenseinde, problemen omtrent de ouderschapsregeling, psychische klachten, psychosomatische problemen, psychotische problemen, relatieproblemen, rouw en verlies, scheiding, schoolmoe, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik, seksuele problemen, slaapproblemen, slachtofferschap, sociale vaardigheidsproblemen, stressklachten, studiekeuze, studieproblemen, trauma, verdriet, verlatingsangst, vermoeidheid, verslaving, verwerking kindertijd, verzameldwang, vliegangst, vragen / moeilijkheden op vlak van het werk, weinig zelfvertrouwen, werkgerelateerde problemen, work/life balance, zelfmoordgedachten, zelfzorg, zingeving, zwangerschap / bevalling / borstvoeding, zwangerschapsverlies (miskraam)

Aanbod:

 • belevingsonderzoek bij kinderen
 • bemiddeling bij familiale problemen
 • bemiddeling bij scheiding
 • bemiddeling omtrent ouderschap na scheiding
 • gezinsbegeleiding / gezinstherapie
 • hypnose
 • relatietherapie
 • traumatherapie

Natasha De Vinster kan je helpen in volgende talen

Engels, Nederlands

Tarieven:

Problemen en leven zijn onafscheidelijk met elkaar verweven. Soms nemen problemen de overhand en wachten we (te) lang met het inroepen van hulp. Hulp inroepen is echter een teken van durf, kracht en moed. Ook als je leven er geslaagd uitziet, maar het gevoel van geluk nog niet hebt gevonden dan kunnen wij U helpen. Onze therapeutische hulpverlening is gebaseerd op de integratieve psychologie. Een denkwijze waarbij men één fenomeen vanuit verschillende standpunten benadert, en zo de optimale synergie in aanpak weet te benutten. Het psychisch en emotioneel groeiproces wordt op gang gebracht en bevorderd. Een verdere integratie met een ervaringsgerichte aanpak vanuit psychodrama versterkt dit groeiproces aanzienlijk. De begeleidingen die we hieronder beschrijven zijn indicatief. Het geeft je een idee waar Walsha de accenten op legt. Elk traject wordt afgestemd op maat van wat jij nodig hebt.
Loopt het in je relatie niet allemaal van een leien dakje? Dat is normaal, relatieproblemen komen in de meeste relaties wel eens voor. Om je relatie weer te versterken, is het belangrijk die relatieproblemen op te lossen. Soms lukt dat zelf, maar even vaak gaat het niet om er samen uit te geraken. Dan kan relatietherapie een oplossing bieden. Als derde partij biedt WALSHA nieuwe inzichten in jullie relatie en leren we je beter communiceren met je partner(s). Bij relatietherapie gaan we samen met jou en je partner(s) op zoek naar de problemen in jullie relatie. We helpen jullie weer rustig en open te communiceren en vooral te luisteren naar elkaar. Op die manier ontdekken jullie nieuwe inzichten in de relatie die jullie band kunnen versterken en het vertrouwen vergroten. De therapie bestaat meestal uit verschillende sessies samen met je partner(s), maar ook individuele sessies zijn mogelijk bij WALSHA.
150
Bemiddeling is een ideaal alternatief voor een rechtszaak. Familiale bemiddeling heeft als doel om als partners of familieleden tot een besluit te komen zonder dat er advocaten en rechters aan te pas komen. Tijdens de bemiddeling van familiezaken zitten alle partijen rond de tafel en voeren ze een gesprek waarbij iedereen zijn belangen aangeeft. De bemiddelaar leidt het gesprek en bewaart daarbij de rust. Waar bij een rechtszaak vaak weinig ruimte is voor emotie, wordt daar bij de bemiddeling van familiezaken wel veel belang aan gehecht. Alle partijen kunnen hun gevoelens uiten in een veilige omgeving waar naar iedereen geluisterd wordt. Een bemiddelaar blijft altijd onpartijdig en probeert samen met alle partijen de beste oplossing te vinden waarbij iedereen “wint”. De uitkomst van de bemiddeling is een overeenkomst die de rechtbank kan homologeren zodat die gelijkstaat aan een vonnis.

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? ja
Terugbetaling mogelijk via volgende mutualiteiten:: Helan, CM, Solidaris, LM
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? ja
Terugbetaling mogelijk via volgende mutualiteiten:: Helan, CM, Solidaris, LM

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

 • Psychotherapie > 6000uren gesprekstherapie

Master opleidingen

 • Master in Industrial science | Mechelen | 2002

Psychotherapie opleiding(en)

 • Integratieve psychotherapie | AIHP | 2014

Erkenningen door de overheid:

 • Federale Bemiddelingscommissie

Lid van volgende beroepsverenigingen:

 • Association Belge de Psychothérapie - Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP)
 • Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychologie (BNVIP)
 • European Association of Integrative Psychotherapy (EAIP)
 • Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging (VHYP)

Neem contact op met Natasha De Vinster

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.