vind een hulpverlener

Sigrid Seurynck

Psyworks

 • Wevelgemstraat 28
 • 8930 Lauwe
Contacteer Sigrid Seurynck

Afspraken vinden plaats

 • Bij mij in de praktijk
 • Online
  Wij bieden online-sessies aan indien de cliënt in de onmogelijkheid verkeerd om zich te verplaatsen naar de praktijk. Dit kan via een gepersonaliseerde zoom-account.

Beroep(en):

orthopedagoog, psychotherapeut

Voorstelling van Sigrid Seurynck

Ik ben Sigrid, klinisch orthopedagoog en cliënt – en ontwikkelingsgerichtpsychotherapeut. Sinds 18 jaar geniet ik in mijn werk van het onvoorwaardelijk ontmoeten van kinderen en hun gezinssynsteem, waarbij 'wortels en vleugels' centraal staan in zowel de ontwikkeling van de cliënt als mijn therapeutische relatie. Zowel in mijn persoonlijk (gezins)leven, mijn therapeutisch- en superviserend werk als in mijn coördinerend werk staat het creëren van verbinding centraal zodat ieder individu in zijn kracht kan groeien. Doorheen mijn opleiding ‘Integratieve opleiding in de Experiëntiële en Ontwikkelingsgericht Kinder - en Jeugdpsychotherapie’ heb ik me verder verdiept in het ontwikkelingsgerichte werk met kinderen, waar ik samen met het kind en de ouders op zoek ga naar groeikansen binnen een vertraagd - en soms geblokkeerd ontwikkelingsproces. In dit aspect ben ik de ontwerper van de methodiek ‘OKVA - Ouder-Kind Verbinding bij Autisme spectrum stoornissen’ (2012).
Recent heb ik me hierbij ook ontwikkelingsgericht en systemisch verder verdiept in traumasensitief werken en opvoeden.

Daarnaast richt ik mijn verdere groeiproces als therapeut naar heel jonge kinderen die in hun prille ontwikkeling volop groeien, maar ook naar oudere kinderen die in hun prille funderingen kwetsbaarheden hebben opgelopen. Vanuit dit aspect werk ik met jonge moeders en vaders met hun baby wanneer ze worstelen met ontwikkelingstaken die op hun pad komen. Daarnaast ga ik nog een stapje meer terug in de ontwikkeling in mijn werk met toekomstige ouders die in de zwangerschap op mentale obstakels botsen.

Naast mijn therapeutisch werk ga ik ook graag op weg met therapeuten in opleiding of collega- therapeuten die de wens hebben om stil te staan bij hun werk als therapeut binnen een supervisie-context.

In mijn werk staat individuele ontwikkeling in relatie met de context centraal, naast de beleving van de persoon en zijn/haar systeem: luisteren naar het verhaal achter de klacht, samen voelen wat de betekenis van het symptoom kan zijn, en vanuit verschillende (spel)therapeutische technieken groei proberen te bereiken. Ik ben erkend psychotherapeut en lid van de VVCEPC (Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte en Experiëntiële psychotherapie en counseling), lid van de VVO (Vereniging voor Orthopedagogen), belangstellend lid van de VvKp (Vlaamse vereniging van Klinisch Psychologen) en lid van WAIMH-Vlaanderen (World Association for Infant Mental Health).

Je kan met volgende vragen/klachten bij Sigrid Seurynck

ADHD / ADD, adoptie, agressiebeheersing, angst, autisme, automutilatie (zelfbeschadiging), bedplassen, bindingsangst, boosheid, borderline, contactbreuk tussen ouder en kind (oudervervreemding), grenzen stellen, hechtingsproblemen, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, huilbaby, innerlijke conflicten, kindermishandeling, kinderwens, laag zelfbeeld, lichamelijke klachten, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding seksuele identiteit, moeilijkheden m.b.t. coming out, nachtmerries, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, ongewenst kinderloos, ongewenst zwanger, opvoedingsproblemen, ouder worden, ouderschap na donorconceptie, paniekaanvallen, pesten, pijnklachten, pleegzorg, posttraumatische stress (PTSS), psychiatrische problemen, psychosomatische problemen, psychotische problemen, rouw en verlies, schoolmoe, slaapproblemen, sociale vaardigheidsproblemen, trauma, verdriet, verlatingsangst, vermoeidheid, verwerking kindertijd, verzameldwang, weinig zelfvertrouwen, zelfmoordgedachten, zelfzorg, zwangerschap / bevalling / borstvoeding, zwangerschapsverlies (miskraam)

Aanbod:

 • begeleiding tijdens de zwangerschap en / of na de bevalling
 • creatieve therapie
 • gezinsbegeleiding / gezinstherapie
 • individuele begeleiding / individuele therapie
 • lichaamsgerichte therapie
 • oudertraining
 • speltherapie
 • traumatherapie

Sigrid Seurynck kan je helpen in volgende talen

Nederlands

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? nee

Wachtlijst?

Nee

Master opleidingen

 • Licentiaat Orthopedagogiek | Ugent | 2002

Psychotherapie opleiding(en)

 • Cliëntgerichte psychotherapie | UAntwerpen | 2012

Langdurige bijscholingen (>24u)

 • opleiding tot supervisor psychotherapie en klinisch-psychologische behandeling | UAntwerpen | 2018
 • Traumasensitief werken met kinderen, jongeren en hun gezin vanuit een interrelationeel en ontwikkelingsgericht kader. Hoe Solvej de draak wist te verslaan... | Vzw Rapunzel | 2019-2020

Supervisor

Sigrid Seurynck werkt als supervisor graag in een opbouwend proces waarbij supervisor en supervisant samen kunnen groeien in afstemming en verdieping van de casuïstiek. In de supervisies is haar ontwikkelingsgerichte blik op processen steeds een handvat om het verhaal te beluisteren en ervaart ze het als belangrijk hierin samen op zoek te gaan naar hoe de therapeut zich gedragen kan afstemmen op het verhaal van zijn/haar cliënt. Haar expertise als therapeut in het werken met ouder-kindtherapie, het systemisch inschakelen van de verschillende verhaaleilanden rond een kind, zijn ook in haar werk als supervisor terug te vinden. Daarnaast is er ruimte voor het hele jonge kind in de persoon, waarbij zowel de therapeut als de cliënt naar voor kunnen komen in de prille ontwikkelingsdynamieken die zich aftekenen. Creatief werken voelt voor haar ook in supervisie als een meerwaarde om integratie te kunnen maken tussen het conceptualiseren en het emotioneel afstemmen binnen een casus. De supervisie gaat door in haar praktijk in Lauwe.

Neem contact op met Sigrid Seurynck

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.