vind een hulpverlener

Lieze Lingier

Praktijkhuis Integraal

  • Dennenlaan 94
  • 2610 Wilrijk
Contacteer Lieze Lingier

Afspraken vinden plaats

  • Bij mij in de praktijk

Beroep(en):

coach, psychotherapeut

Voorstelling van Lieze Lingier

In een mensenleven gebeuren veel dingen. Zo ook in het jouwe. Een groot verdriet, een zwaar verlies, twijfels, onzekerheden, levensvragen, angst, ... Of soms gewoon het gevoel dat er 'een steentje in je schoen' zit zoals de zanger Brihang zo mooi zingt. Vaak lukt het je om de moeilijke momenten alleen door te komen, maar af en toe kan je hier hulp bij gebruiken. De stap naar therapie zetten is niet altijd eenvoudig. Het vraagt moed en het kan spannend zijn. Daarom bekijken we samen waar jij het meeste nood aan hebt.

Als IV-therapeut maak ik gebruik van verschillende therapeutische stromingen en technieken. Ik koos voor een integratieve opleiding omdat ik zo nog beter kan werken op jouw maat. Ik heb de tools op zak om jouw vraag vanuit verschillende invalshoeken te bekijken: vanuit jezelf en je eigen beleving (je gedachten en gevoelens), je omgeving en relaties, je medische of lichamelijke toestand en misschien zelfs vanuit de maatschappij. We gaan aan de slag met wat je zelf brengt en op basis daarvan kiezen we de invalshoeken. Jij bent de regisseur in de therapieruimte.

Je kan bij mij terecht voor:

- Begeleiding bij verlies:
Voor mij gaat dit over verlies in de brede zin van het woord. Rouwverwerking, het einde van een relatie, het afbreken van een vriendschap, het stopzetten van een job, ... Een groot verlies is soms moeilijk te aanvaarden of brengt heftige emoties met zich mee. Samen kijken we hiernaar.

- Onzekerheid, stress en niet goed in je vel zitten
We twijfelen allemaal wel eens over onszelf. Maar soms loop je hierin vast. Je verliest jezelf in je gedachten, je weet niet (meer) wat je wil, je blokkeert, je hebt moeite om jezelf of een ander te vertrouwen, je hebt stress, ... Je kan bij mij terecht om naar een uitweg te zoeken.

- Familiale moeilijkheden
Als het moeilijk gaat in je relaties, er problemen zijn in je familie of je dieper wil kijken naar je kindertijd, ben je van harte welkom.

- Zingeving
Wanneer je het even niet meer ziet, niet weet waarvoor je 'het' eigenlijk nog allemaal doet, wanneer je jezelf kwijt bent of alles kleurloos lijkt, kunnen we samen zoeken naar wat jou kan helpen.

- Communicatieproblemen
Voor sommige mensen is het moeilijk om over dingen te praten. Je wil wel maar het lukt niet. Of je probeert maar er lijkt toch iets verkeerd te lopen in je relatie met de ander. Misschien lijkt je boodschap anders over te komen dan je bedoelt? Als communicatiewetenschapper ben ik ervan overtuigd dat communicatie een cruciaal onderdeel is van onze relaties. Als je hierop vastloopt, ga ik hier graag dieper met jou op in.


www.liezelingier.be

Je kan met volgende vragen/klachten bij Lieze Lingier

abortus (beslissing / verwerking), angst, assertiviteitsproblemen, bindingsangst, boosheid, bore-out / burn-out, communicatieproblemen, conflicten, contactbreuk tussen ouder en kind (oudervervreemding), depressie, eenzaamheid, emotionele problemen, faalangst, familiale moeilijkheden, fertiliteitsproblemen, gezondheidsproblemen, grenzen stellen, hechtingsproblemen, identiteitsproblemen, innerlijke conflicten, kinderwens, laag zelfbeeld, levensvragen, midlife crisis, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding genderidentiteit, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding seksuele identiteit, moeilijkheden m.b.t. coming out, ouder worden, paniekaanvallen, persoonlijkheidsproblemen, rouw en verlies, verdriet, verlatingsangst, verwerking kindertijd, weinig zelfvertrouwen, work/life balance, zelfmoordgedachten, zelfzorg, zingeving, zwangerschapsverlies (miskraam)

Aanbod:

  • individuele begeleiding / individuele therapie

Lieze Lingier kan je helpen in volgende talen

Engels, Nederlands

Tarieven:

65€

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? ja
Terugbetaling mogelijk via volgende mutualiteiten:: Helan en Solidaris

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

  • Zelfstandig integratieve therapeut in Praktijkhuis Integraal
  • Coach bij www.getuigenonderweg.be

Master opleidingen

  • Communicatiewetenschappen | Universiteit Antwerpen | 2008

Psychotherapie opleiding(en)

  • Interactionele vormgeving | Educatieve Academie | 2018 - 2023

Langdurige bijscholingen (>24u)

  • Jaaropleiding IV-coaching | Educatieve academie | 2022 - 2023

Lid van volgende beroepsverenigingen:

  • Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in Interactionele Vormgeving (VVTIV)

Neem contact op met Lieze Lingier

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.