vind een hulpverlener

Matthias Mievis

Psychologisch Consulent Matthias Mievis

 • Dorpstraat 110/0102
 • 9260 Serskamp
Contacteer Matthias Mievis

Afspraken vinden plaats

 • Bij jou thuis
 • Op een door jou gekozen plaats

Online agenda

Klik op "maak een afspraak" om via de online agenda van Matthias Mievis een afspraak vast te leggen.

Beroep(en):

psychologisch consulent

Doelgroep(en):

4 - 6 jaar, 7 - 12 jaar, 13 - 18 jaar, 18 - 25 jaar, 26 - 65 jaar

Voorstelling van Matthias Mievis

Iedereen wordt in zijn leven wel eens geconfronteerd met een moeilijke periode. Een periode waarin je het bos door de bomen niet meer ziet, het licht aan het eind van de tunnel zoek raakt. Op dat ogenblik lijkt het voor velen enorm moeilijk om rechtop te blijven staan, het hoofd boven water te houden. Op het ogenblik dat je zelf geen antwoorden meer vindt op jouw vragen lijkt het vaak deugd te doen om jouw verhaal, jouw vragen en soms zelfs leed te delen met een ander.

Op dat ogenblik wil ik als psychologisch consulent naast jou wandelen om samen met jou het probleem te ontrafelen. Op zoek te gaan naar de basis van het probleem, het ontstaan. Op basis van jouw eigen noden en behoeften kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen en op welke manier ik dat kan doen. Dit is een organisch proces dat groeit door middel van dialoog. Door in contact te gaan met elkaar leer ik jou en jouw rugzak beter kennen waardoor ik zo dicht mogelijk kan aansluiten bij jouw ervaren realiteit. Van hieruit werken we samen naar oplossingen.

De psychosociale zorg die ik bied richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen. Daarbij horen ook ouders die het soms niet meer weten en nood hebben aan ondersteuning binnen de opvoeding van hun kind. De problemen waarvoor je bij mij terecht kan zijn zeer divers (o.a. gedragsproblemen, angst, depressie, dwang, laag zelfbeeld, ...) Neem vrijblijvend contact op met mij en samen kijken we of ik jou kan helpen met jouw hulpvraag.

Je kan met volgende vragen/klachten bij Matthias Mievis

ADHD / ADD, agressiebeheersing, angst, assertiviteitsproblemen, autisme, automutilatie (zelfbeschadiging), bedplassen, bindingsangst, boosheid, chronische ziekte, communicatieproblemen, concentratieproblemen, conflicten, daderschap, depressie, dwangstoornis, eenzaamheid, emotionele problemen, faalangst, gedragsproblemen, gezinsproblemen, grenzen stellen, hoogbegaafdheid, impulsbeheersing, innerlijke conflicten, kindermishandeling, laag zelfbeeld, levensvragen, nachtmerries, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, opvoedingsproblemen, ouderschap na scheiding, paniekaanvallen, perfectionisme, pesten, pleegzorg, posttraumatische stress (PTSS), psychiatrische problemen, psychische klachten, rouw en verlies, scheiding, schoolmoe, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik, slachtofferschap, sociale vaardigheidsproblemen, stressklachten, studieproblemen, trauma, verdriet, verlatingsangst, vermoeidheid, verwerking kindertijd, weinig zelfvertrouwen, zelfmoordgedachten

Aanbod:

 • belevingsonderzoek bij kinderen
 • gezinsbegeleiding / gezinstherapie
 • individuele begeleiding / individuele therapie
 • psychodiagnostic

Matthias Mievis kan je helpen in volgende talen

Engels, Nederlands

Tarieven:

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? nee

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

 • CAW Oost Vlaanderen - Trajectbegeleider Justitieel Welzijnswerk (Penitentiaire Inrichting Beveren)
 • PC Sint-Jan-Baptist Zelzate - Sociotherapeut (Forensische high risk afdeling voor vrouwen)
 • Psychologisch consulent in bijberoep

Bachelor opleidingen

 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie, Klinische Psychologie | Katholieke Hogeschool Vives, Kortrijk | 2016

Lid van volgende beroepsverenigingen:

 • Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten

Neem contact op met Matthias Mievis

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.