vind een hulpverlener

Inge Lambrechts

Inge Lambrechts

 • Drieskenswegel 6
 • 9520 Sint-Lievens-Houtem
Contacteer Inge Lambrechts

Afspraken vinden plaats

 • Bij mij in de praktijk
 • Online
  Een online sessie verloopt via Whereby, in een beveiligde virtuele spreekkamer.

Beroep(en):

psycholoog, psychotherapeut

Voorstelling van Inge Lambrechts

Ik ben Inge (53 jaar). Na 10 jaar als ingenieur in de milieuzorg te hebben gewerkt, ging ik in 2001 klinische psychologie studeren aan de Universiteit Gent. Op dat moment was ik moeder van 2 kinderen, een biologische zoon en een adoptiedochter. Na het afstuderen in 2005 kwam er nog een adoptiezoon bij in het gezin. Ik volgde een opleiding tot psychodynamisch georiƫnteerd psychotherapeut en startte mijn praktijk op. Ondertussen begeleid ik ongeveer 17 jaar mensen professioneel in mijn zelfstandige praktijk. Daarnaast was ik 13 jaar verbonden aan het CAW Brussel waar ik met (kandidaat-)adoptieouders werkte. In die jaren bouwde ik - naast de ruime verscheidenheid aan aanmeldingsvragen binnen mijn praktijk -ook ervaring op rond het werken met moeilijk in te vullen kinderwens, fertiliteitsbehandelingen, verlies en rouw, identiteitsproblemen, alleenstaand ouderschap, gemengde koppels, mannenkoppels, vrouwenkoppels, man-vrouwkoppels, anders-zijn, coming-out, pijnlijke levensgebeurtenissen, relatie- en gezinsdynamieken, verwachtingen naar een kind en het ouderschap toe, hechting en loyaliteit, adoptie (ervaren vanuit de adoptieouders, biologische ouders en het adoptiekind), verschillen en gelijkenissen tussen niet-biologisch en biologisch ouderschap.

Alles begint bij jouw vraag, en de moedige stap die je wil zetten naar professionele hulp. Na contact via telefoon of mail, maken we een afspraak (overdag of 's avonds). De eerste gesprekken zijn verkennend, waarbij we samen jouw vraag gaan uitklaren. De manier waarop we hierna desgewenst verder werken, gebeurt in overleg en dialoog. Belangrijk hierin is voor mij dat ik naar de persoon als geheel kijk, met respect voor de unieke levensgeschiedenis en eigenheid, los van diagnose of label. Alsook met respect voor jouw tempo en ritme. De therapie is voornamelijk een individuele gesprekstherapie. Indien aangewezen, kan een koppel- of gezinsgesprek ook gepland worden.

Binnen mijn praktijk werk ik met individuen (volwassenen, vanaf 18 jaar) en koppels. Daarnaast werk ik met adoptiekinderen en - jongeren en desgewenst met hun gezin.

Verder op deze pagina vind je mijn contactgegevens.

Je kan met volgende vragen/klachten bij Inge Lambrechts

adoptie, angst, bewust alleenstaand moederschap, contactbreuk tussen ouder en kind (oudervervreemding), depressie, eenzaamheid, emotionele problemen, familiale moeilijkheden, fertiliteitsproblemen, hechtingsproblemen, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, identiteitsproblemen, innerlijke conflicten, kinderwens, levensvragen, midlife crisis, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding seksuele identiteit, moeilijkheden m.b.t. coming out, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, ongewenst kinderloos, ongewenst zwanger, ouderschap na donorconceptie, pleegzorg, psychosomatische problemen, relatieproblemen, rouw en verlies, verdriet, verlatingsangst, verwerking kindertijd, zelfmoordgedachten, zelfzorg, zingeving, zwangerschapsverlies (miskraam)

Aanbod:

 • individuele begeleiding / individuele therapie
 • relatietherapie

Inge Lambrechts kan je helpen in volgende talen

Engels, Nederlands

Tarieven:

70 euro voor een individuele sessie van 1 uur
90 euro voor een koppelsessie van 1,5 uur

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? nee

Wachtlijst?

Nee

Werkervaring:

 • opvoeder in een begeleidingshuis in Brussel waar kinderen en jongeren geplaatst werden (vzw Den Distel) (2005)
 • brugfiguur in een lagere school vh bijzonder onderwijs, type 3, Freinet (De Sassepoort)(2005-2006)
 • freelance psycho-sociaal vormingwerker, opleiding geven aan groepen, ouders die een gekend kind wensen te adopteren (vzw EVA vorming) (2006-2012)
 • psycholoog, CAW Brussel vzw, DMO (dienst maatschappelijk onderzoek) Adoptie (vanaf 2008)
 • psychotherapie in eigen praktijk, vanaf 2006

Master opleidingen

 • Master in de psychologie | Universiteit Gent | 2005

Psychotherapie opleiding(en)

 • Psychoanalytische psychotherapie | GPP, Gent, | 2008

Neem contact op met Inge Lambrechts

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.