vind een hulpverlener

Katrijn Weymans

Katrijn Weymans

  • Hagelandstraat 20
  • 3012 Wilsele
Contacteer Katrijn Weymans

Afspraken vinden plaats

  • Bij mij in de praktijk
  • Op een door jou gekozen plaats

Beroep(en):

psychotherapeut

Doelgroep(en):

18 - 25 jaar, 26 - 65 jaar, +65 jaar

Voorstelling van Katrijn Weymans

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat kan zich op verschillende manieren uiten: je zit vast en je ziet geen uitweg meer in je situatie of je wil graag iets veranderen in je leven maar je weet niet hoe je daaraan begint.
Vaak is een probleem van de baan na een goed gesprek met een goede vriend of familie. Wanneer je merkt dat dit niet voldoende is, als je alleen er niet uitgeraakt, dan is het tijd om hulp te zoeken.
Als oplossingsgerichte psychotherapeut heb ik een sterk geloof in het vermogen van mensen om te veranderen, om te evolueren naar een andere en betere versie van zichzelf. Vaak zijn mensen zich niet bewust van hun mogelijkheden. Daarom ga ik graag met jou op zoek naar je sterke kanten en hulpbronnen. Samen ontdekken we wat er werkt voor jou.
Oplossingsgerichte psychotherapie focust zich vooral op de analyse van de oplossing en minder op het ontrafelen van het probleem. Doch elke hulpvraag verdient een aanpak op maat waardoor het ook mogelijk is de om binnen de therapie problemen in een breder kader te beschouwen.
Daarnaast bekijk ik het individu door een systemische bril. Dat wil zeggen dat ik mensen zie als een onderdeel van verschillende systemen. De werking van die systemen is vaak erg complex en veranderen doorheen de tijd. Het kan zeer helpend zijn om inzicht te krijgen in dynamieken die onbewust spelen in een systeem.

Je kan met volgende vragen/klachten bij Katrijn Weymans

ADHD / ADD, angst, assertiviteitsproblemen, beroepskeuze, bewust alleenstaand moederschap, bindingsangst, boosheid, burenruzie, communicatieproblemen, complex trauma, concentratieproblemen, conflicten, depressie, eenzaamheid, emotionele problemen, faalangst, familiale moeilijkheden, fobie, gezinsproblemen, grenzen stellen, hooggevoeligheid, identiteitsproblemen, innerlijke conflicten, laag zelfbeeld, levensvragen, midlife crisis, nachtmerries, paniekaanvallen, perfectionisme, persoonlijkheidsproblemen, posttraumatische stress (PTSS), psychische klachten, rouw en verlies, sociale vaardigheidsproblemen, stressklachten, trauma, verdriet, verlatingsangst, vermoeidheid, verwerking kindertijd, vragen / moeilijkheden op vlak van het werk, weinig zelfvertrouwen, werkgerelateerde problemen, work/life balance, zelfzorg, zingeving

Aanbod:

  • EMDR
  • individuele begeleiding / individuele therapie
  • traumatherapie

Katrijn Weymans kan je helpen in volgende talen

Engels, Nederlands

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? nee

Wachtlijst?

Nee

Bachelor opleidingen

  • Bachelor gezinswetenschappen | Schaarbeek | 2012

Psychotherapie opleiding(en)

  • oplossingsgerichte, cognitieve, systemische psychotherapie (Korzybski instituut) | Korzybski | 2020

Lid van volgende beroepsverenigingen:

  • Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching (VVDO)

Neem contact op met Katrijn Weymans

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.