vind een hulpverlener

Leen Versteynen
Het is momenteel niet mogelijk om je aan te melden bij deze hulpverlener daar er geen nieuwe begeleidingen worden opgestart.

Beroep(en):

psycholoog, psychotherapeut

Voorstelling van Leen Versteynen

Mijn cliënten begrijpen en luisteren naar wat echt gevraagd wordt. Ook bij mij vertrekt therapie vanuit dit gegeven. Natuurlijk is praten belangrijk maar ook connecteren met jezelf en je emoties. Zelf reflecteer ik ook vaak. Denk ik na over hoe ik me voel en wat er leeft in mij. Dat probeer ik over te brengen op mensen die ik begeleid. Dat begint bij zelfreflectie en luisteren naar wat hun emoties en hun lichaam hen vertellen.

Mijn aanpak start vanuit veiligheid, door de tijd te nemen om naar het verhaal van mijn cliënt te luisteren en haar of hem op het gemak te stellen. Het mooie aan mijn job als psychologe vind ik om te zien hoe mensen zich kwetsbaar durven opstellen in hun verhaal. Omdat het zeker niet evident is om over moeilijke persoonlijke zaken te praten. Daar ben ik me ten volle van bewust.

We focussen op emotionele groei door om te leren gaan met intense of lastige emoties. Dat doe ik graag in combinatie met aandacht voor het lichaam als instrument. Dat kan via eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhaling, grondingsoefeningen en mindfulness.

Ik geloof dan ook sterk in de relatie tussen lichaam en geest. Ons lichaam beïnvloedt onze psyche en onze psyche beïnvloedt ons lichaam. Mediteren, wandelen en ontspannen in de natuur maken me beter en zijn vormen van lichaamsgerichte zelfzorg. Verder lees ik graag en schrijf ik af en toe mijn gedachten neer.

Het liefst ga ik aan de slag met mensen die willen groeien als mens. Vooral op domeinen als groeien in zelfvertrouwen, veerkracht en zelfredzaamheid. Leren om te geloven in eigen mogelijkheden en constructiever gaan denken. Leren inzien en ervaren dat dit kan, ook al ondervind je dat het leven soms erg lastig kan zijn.

Verbinding leren maken met jezelf door eigen hulpmiddelen te ontwikkelen is een belangrijke tool waarmee ik aan de slag ga. Om zo meer geloof te krijgen in eigen krachten en mogelijkheden. Het leven richten op groeien in plaats van overleven. Dat draagt bij tot een gevoel van voldoening bij mijn cliënten en vergroot hun gevoel van eigenwaarde.

Met vallen en opstaan heb ik zelf geleerd dat je kan zijn wie je echt wil zijn en kunt bereiken wat je wil bereiken, zonder daarom zelf de perfectie te zijn of na te streven. Die ervaring deel ik graag met mijn cliënten. Omdat mijn eigen groei en inlevingsvermogen echt een verschil kunnen maken.

Het doet me echt plezier om mensen richting te geven in hun leven. Eigenlijk wil ik dat mijn cliënten meer zelfvertrouwen krijgen, zelfbewuster worden, levenskracht en levensvreugde vinden en meer genieten van het leven.

Ik bied u psychologische begeleiding bij onder andere:
- stemmingsklachten, depressie, somberheid, piekeren,…
- angst/paniekgevoelens/faalangst
- stressklachten
- burn-out, vermoeidheidsklachten, weinig energie hebben
- emotionele moeilijkheden, last hebben van bepaalde emoties zoals angst, verdriet, boosheid, schaamte, schuld,eenzaamheid,…
- rouw, gevoelens van verdriet, verwerkingsmoeilijkheden
- relationele spanningen (op het werk of in de familie/gezin)
- zelfvertrouwen, onzekerheid, identiteitscrisis
- hoogsensitiviteit
- autisme

Als deze klachten herkenbaar zijn, dan bent u welkom voor een verkennend gesprek. Samen met u neem ik de tijd om uit te zoeken wat uw hulpvraag is en welke vorm van begeleiding u verder kan helpen. In gezamenlijk overleg starten we een begeleiding op of kijken we voor een correcte doorverwijzing.

Je kan met volgende vragen/klachten bij Leen Versteynen

ADHD / ADD, angst, assertiviteitsproblemen, autisme, bewust alleenstaand moederschap, bindingsangst, boosheid, bore-out / burn-out, chronische ziekte, communicatieproblemen, concentratieproblemen, CVS, depressie, eenzaamheid, emotionele problemen, faalangst, familiale moeilijkheden, fobie, fybromyalgie, gedragsproblemen, gezondheidsproblemen, grenzen stellen, hechtingsproblemen, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, hyperventilatie, identiteitsproblemen, impulsbeheersing, innerlijke conflicten, laag zelfbeeld, levensvragen, lichamelijke klachten, mentale beperking, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding genderidentiteit, moeilijkheden m.b.t. aanvaarding seksuele identiteit, moeilijkheden m.b.t. coming out, nachtmerries, neuroses, ouder worden, paniekaanvallen, perfectionisme, pesten, pijnklachten, posttraumatische stress (PTSS), psychosomatische problemen, rouw en verlies, slaapproblemen, slachtofferschap, sociale vaardigheidsproblemen, stressklachten, trauma, verdriet, verlatingsangst, vermoeidheid, verwerking kindertijd, weinig zelfvertrouwen, werkgerelateerde problemen, work/life balance, zelfmoordgedachten, zelfzorg, zingeving

Aanbod:

  • individuele begeleiding / individuele therapie

Leen Versteynen kan je helpen in volgende talen

Nederlands

Tarieven:

65 euro

Terugbetaling:

Beschikt deze hulpverlener over een RIZIV nummer? nee
Terugbetaling Riziv voor kinderen? nee
Terugbetaling Riziv voor volwassenen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor kinderen? nee
Terugbetaling ziekenfonds voor volwassenen? ja
Terugbetaling mogelijk via volgende mutualiteiten:: CM, Solidaris, Helan, liberale mutualiteit,...

Wachtlijst?

Nee

Bachelor opleidingen

  • Toegepaste psychologie | Lessius Hogeschool Antwerpen | 2006

Master opleidingen

  • Psychologie | KU Leuven | 2009

Psychotherapie opleiding(en)

  • Integratieve psychotherapie | AIHP | 2022

Langdurige bijscholingen (>24u)

  • Jaaropleiding: Mindfulness voor hulpverleners | Educatieve Academie in Berchem | najaar 2017

Kortdurige bijscholingen (<=24u)

  • Jaaropleiding: Mindfulness voor hulpverleners | Educatieve Academie in Berchem | najaar 2017

Ligging

Heb je hulp nodig in jouw zoektocht naar hulp?
Contacteer ons dan via info@ikzoekhulp.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.