DIS is me

Heb je een diagnose DIS of denk je/twijfel je of je mogelijk DIS hebt?

Zoek je (h)erkenning in de ervaringen van anderen met DIS?

Vraag je je af hoe en waar je in Vlaanderen gepaste hulp kunt krijgen?

Of heeft jouw naaste (mogelijk) DIS en wil je beter begrijpen wat dat nu eigenlijk betekent?

We organiseerden op 29 juni 2022 een webinar met Anne Lagemaat en Bethina Jungeburt. 

Bethina Junggeburt, is klinisch psycholoog/seksuoloog / Psychotherapeut en psychotraumatoloog / Expertise in behandeling van complex trauma en dissociatieve identiteitsstoornis

Anne Lagemaat, is ervaringsdeskundige DIS en Projectleider DIS is me

Webinar

Via dit webinar krijg je informatie over wat een Dissociatieve Identiteitsstoornis precies is, hoe deze ontstaat en hoe DIS ervaren kan worden door mensen met DIS zelf en hun naasten. Ook kijken we hoe hulpverlening bij DIS eruit kan zien.

We stellen ook het project DIS is me in Vlaanderen voor. DIS is me is een online project in Nederland dat tot doel heeft om meer bekendheid te geven aan (het leven met) DIS. In films en in de media wordt regelmatig een negatief of stereotiep beeld neergezet van DIS, en voor veel mensen is dat ook het enige wat ze erover weten. DIS is me wil daarom vanuit de ervaringen van mensen met DIS en hun naasten een realistischer beeld schetsen. Aan het eind van het project wordt al deze kennis en ervaring verwerkt in een digitale publicatie, die gratis door hulpverleners gebruikt kan worden om bij te leren over DIS en bij psycho-educatie of onderwijs. Omdat in Vlaanderen nog weinig bekend is over DIS, en omdat de hulpverlening hier anders georganiseerd is dan in Nederland, werd er bij DIS is me een apart luikje gecreëerd voor mensen met DIS, hun naasten en hulpverleners in Vlaanderen.

Extra

Wie het webinar zal bekijken, zal ook horen spreken over de Hazenbijeenkomst. Ook dit initiatief zet ik hier graag even in de kijker want naast Bethina is ook Konnektit lid Marijke Leys hierbij betrokken. Tijdens de Hazenbijeenkomst stap je als hulpverlener op associatieve wijze de belevingswereld binnen van iemand met DIS. ... Meer informatie hierover kan je vinden via deze link.

 

Wil je geïnformeerd worden over onze gratis webinars die we organiseren of onze nieuwe blogs rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Vul dan hieronder jouw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

 

Delen op

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.