Hallo, kan je mij helpen? Ik wil gewoon mijn kind zien

Steeds vaker groeien scheidingen uit tot ouderverstoting, het kind wil één van zijn ouders niet meer zien en weigert contact.   Sommige cijfers spreken over 1/10 van de kinderen in scheidingssituaties. Het kind overleeft de scheiding door te ‘kiezen’ voor één ouder en met de andere ouder het contact te bemoeilijken, of zelfs te verbreken. 

Ervaar jij verwijdering van je kind als gevolg van oudervervreemding? Voel jij jou verdrietig, machteloos, ontredderd, beschaamd, boos? Lukt het niet meer om te functioneren in jouw gezin, op het werk, … ? Tast het jouw welzijn aan.  Lijkt niemand jou te begrijpen, te helpen?  Weet je niet goed hoe te reageren? Wil je jouw ouders dit leed besparen? Maak jij jou ongerust of dit ooit nog goed komt?

Tijdens dit webinar biedt Ute Coudyser een antwoord op volgende topics:

  • Wat is ouderverstoting/ oudervervreemding, en wat is het niet? Welke signalen treden vaak op?
  • Processen van ziekmakend ouderschap en verstoorde verhoudingen.
  • Dynamieken bij jezelf en je kind(eren), en mogelijke gevolgen.
  • Wat doe je best (niet) als ouder in functie van herstel en eigen welzijn?
  • Bestaat er hulpverlening die jou verder helpt?

Datum webinar: 24 november 2021

Het dagboekfragment dat Ute voorlas kan je hier herlezen.

 

Wil je geïnformeerd worden over onze gratis webinars die we organiseren of onze nieuwe blogs rechtstreeks in je mailbox ontvangen?

Vul dan hieronder jouw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrief.

Delen op

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.