Corona is mijn kleine zusje. Omgaan met verlies en rouw in coronatijden

In COVID-tijd worden we met veel verlies – en de angst voor verlies – geconfronteerd. Niet enkel door overlijden. Er is ook het verlies van bijv lichamelijke en geestelijke gezondheid, van werk en financiële middelen, van belangrijke waarden en behoeften als vrijheid, autonomie, verbinding, veiligheid en dergelijke meer. Oude verliezen en trauma’s worden gereactiveerd. In deze crisis zitten echter ook kansen verscholen. In de webinar bespreken we welke factoren het rouwproces bemoeilijken en welke faciliteren. Kunnen de actuele rouwmodellen ons helpen om te gaan met de impact van de vele verliezen? Zal er meer gecompliceerde rouw ontstaan? Kunnen we vanuit de rouwhulp inzichten en tools aanreiken in de samenleving om ook te focussen op krachten, alternatieven en hoop?

Johan Maes werkt 25 jaar als psycho- en rouwtherapeut, is als docent verbonden aan het Postgraduaat Rouw-en Verliesbegeleiding aan de Artevelde Hogeschool.

Meer info over het nieuwste boek van Johan, ‘Het Lazaruseffect’, een fictief verhaal over complexe rouw, hechting, betekenisgeving, traumaverwerking en het transformatief potentieel van rouw, kan je vinden via deze link.

datum webinar: 22 juni 2021

Delen op

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.