GRATIS WEBINAR: Relatiestress in het samengesteld gezin!

25.01.2024

Inhoud:

Als er één of meer kinderen zijn uit een vorige relatie beland je in een samengesteld gezin. Dat is mogelijk boeiend, nieuw en verrijkend. Maar tegelijk ook best uitdagend!

Want ook al bedoel je het goed, toch duiken er gemakkelijk vragen en spanningen op:

  • Hoe gaan we met al die verschillen om?
  • Wat als we ons niet op ons gemak voelen? Als er spanning ontstaat tussen plusouder en pluskind? Een (subtiele) concurrentiestrijd? Hoe kan er meer verbinding komen?
  • Help, mijn kind wil dit niet! (En ik? Wil ik dit wel?)
  • Kleine dagelijkse dingen lijken zo ingewikkeld… is dat normaal?
  • Mijn partner en ik zien de opvoeding anders. We zien elkaar graag, maar kunnen steeds slechter praten over wat er gebeurt.
  • En dan is er nog… die ouder in dat andere huis. Hoe gaan we daarmee om?


Relatietherapeute Cindy Schepers specialiseert zich al jaren in de begeleiding van ouders, plusouders en koppels in samengestelde gezinnen. Tijdens dit webinar legt ze uit hoe zo een gezin in elkaar zit, waar de spanningen vandaan komen en hoe je ze kan ombuigen.

Want het is logisch dat hier stress van komt. Dat je krampachtig probeert oplossingen te zoeken of het je niet aan te trekken. Maar dat werkt meestal niet! Integendeel, het zorgt alleen maar voor dat je tegenover elkaar komt te staan. En dat de afstand toeneemt.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk laat Cindy enkele valkuilen zien. Je krijgt tips over hoe je ze kan vermijden of eruit geraakt. Zodat er ruimte komt voor meer verbinding en harmonie. En zodat ouder, plusouder en de kinderen zich meer op hun gemak gaan voelen bij elkaar.

Is dit iets voor jou? Het maakt niet uit of je samenwoont of in een latrelatie zit, of je al jaren in rondjes zit te draaien of net het eerste wolkje aan de lucht hebt gezien. Van harte welkom aan alle (plus)ouders en supporters langs de zijlijn!


Je kan het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Je komt zelf niet in beeld.
Je kan wel met de spreker communiceren via de chat.

Je krijgt automatisch gedurende 7 dagen de replay ter beschikking als je ingeschreven bent.

Waar:

Online

Wanneer:

  • 25.01.2024 | 19u30

Kostprijs:

0,00 €

Docent:

Relatietherapeute Cindy Schepers specialiseert zich al jaren in de begeleiding van ouders, plusouders en koppels in samengestelde gezinnen.

Thema's:

communicatie, gratis webinars georganiseerd door Konnektit, kinderen, ouderschap, persoonlijke groei, relaties, voor koppels

Organisatie:

Deze activiteit wordt aangeboden door Cindy Schepers
Bekijk het profiel van Cindy Schepers
Binnenkort
24.02.2024 - 23.03.2024 - 27.04.2024 - 25.05.2024
Groeigroep : " GOED GENOEG ! "
Anouk Maeckelberghe
24.02.2024 - 13.04.2024
Groeitraject: in verbinding met jezelf en de ander via verbindende communicatie
Griet Van Gansberghe
25.02.2024
Dansworkshop Passie & VUUR
Anne Geerts
28.02.2024
Heeft mijn kind een eetprobleem?
Anneke Erkelens

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.