GRATIS WEBINAR: moeilijk eetgedrag bij kinderen

06.11.2023

Inhoud:

Wil je kind niet of niet goed eten? Maak jij je zorgen om het eetgedrag van je kind? Of heb je het gevoel dat elke maaltijd veel energie vraagt of een strijd is? Dan biedt dit webinar misschien een antwoord op jouw vragen.

 

Als coördinator van EetMee – een multidisciplinaire groepspraktijk voor jonge kinderen met eetproblemen – en gezinsondersteuner/contextbegeleider werk ik dagelijks met deze kinderen en hun ouders. Een moeilijke eter aan tafel is niet altijd makkelijk en het kan je geduld als ouder best op de proef stellen. Om dit in een ruimer kader te plaatsen zal ik tijdens het webinar de normale eetontwikkeling van jonge kinderen schetsen.

Periodes van selectiever eten, vallen immers vaak van daaruit te verklaren. Daarbij geef ik enkele praktische tips waarmee je thuis aan de slag kan.

 

Daarnaast kijk ik ook naar de risicofactoren en alarmsignalen die wel de nodige aandacht vragen om te vermijden dat het escaleert tot een ernstig eetprobleem of eetstoornis. Door de onbekendheid van ernstige eetproblemen bij jonge kinderen wordt dit nog te vaak laattijdig opgepikt door artsen. Net daarom wil ik ouders de nodige informatie geven zodat ze zelf sterker in hun schoenen staan om dit gesprek aan te gaan.

 

Er is ook ruimte om nadien enkele vragen te stellen.

Hopelijk kan zo de rust aan tafel weerkeren in jouw gezin.

Waar:

Online

Wanneer:

  • 06.11.2023 | 19u30

Kostprijs:

0,00 €

Hoe inschrijven:

Klik hier om in te schrijven

Thema's:

gratis webinars georganiseerd door Konnektit, kinderen, ouderschap

Organisatie:

Deze activiteit wordt aangeboden door Anneke Erkelens
Bekijk het profiel van Anneke Erkelens
Binnenkort
28.09.2023 - 05.10.2023
de kracht van HSP
Veerle Daniels
28.09.2023 - 26.10.2023 - 30.11.2023 - 21.12.2023
Ontmoetingsavond jong partnerverlies
Evi Vanheel
28.09.2023
Relatiestress in je samengesteld gezin - workshop voor koppels
Cindy Schepers
29.09.2023
Verbindend communiceren
Anne Geerts

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.