Workshop Familieopstellingen

01.12.2022

Inhoud:

Voel je je niet in staat om persoonlijke doelen en ambities te halen?
Voel je je vervreemd van jouw familie of wortels?
Worstel je met een persoonlijke problematiek rond verslavingen, relatieproblemen, incest, adoptie en ziekten van fysieke en psychische aard?

Bij vele aanslepende problemen is er vaak een systemische oorzaak.

Daarom gaat Marco Alibertis met jou aan de slag met een familieopstelling. 
Uitgangspunt is dat families een systeem vormen waarin zaken als binding, ordening, evenwicht in geven en nemen van groot belang zijn. Via deze methodiek kom je tot systemisch herstel en persoonlijke groei.

Een verstoord familiesysteem kan generaties lang doorwerken en voor problemen zorgen, zelfs al is er geen contact. Ieder familielid heeft recht om erbij te horen. Wordt iemand buitengesloten, geminacht of vergeten, dan zal een ander familielid, soms zelfs generaties later, het evenwicht onbewust willen ‘herstellen’ door deze persoon en diens lot te gedenken en te herhalen. Hierin zijn belangrijke oorzaken te vinden voor (vaak onbegrijpelijke) neurotische patronen, suïcidaal gedrag of verslavingen. Binnen een familiesysteem blijken diverse ordeningsprincipes werkzaam te zijn. Wordt het evenwicht in een systeem verstoord door een zwaar lot (Cf. door ziekte of vroege dood van moeder), dan reageert het systeem met een interne verplaatsing van posities van haar leden (Cf. oudste dochter neemt de openvallende plaats in en wordt ‘moeder’). De verstoringen kunnen leiden tot het overleven van het systeem, maar kunnen ook diepgaande gevolgen hebben voor alle leden van het systeem.

Geen acht slaan op ‘natuurlijke ordeningsprincipes’ is meestal het gevolg van een verstrikking in een eerdere generatie en kan onbegrijpelijke psychische of lichamelijke klachten als gevolg hebben. Hieraan liggen dikwijls ingrijpende (vaak vergeten) gebeurtenissen in de familie ten grondslag zoals echtscheiding, tragische ongevallen, het sterven van een kind…

Welkom aan:
Iedereen die zich op individueel vlak niet in staat voelt om zijn persoonlijke doelen en ambities te verwerkelijken zonder een bewuste reden of oorzaak. Mensen die zich vervreemd voelen van hun familie, hun wortels, waardoor welzijn voor hen niet te realiseren valt. Iedereen die worstelt met een persoonlijke problematiek die draait rond verslavingen, relatieproblemen, incest, adoptie en ziekten van fysieke en psychische aard. Bij alle aanslepende problemen is er vaak een systemische oorzaak.

Uitgebreidere uitleg m.b.t. doel, methode, keuze van opsteller of representant vind je op de website van de Educatieve Academie via deze link

Waar:

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35
2600 Berchem

Wanneer:

  • 01.12.2022 | van 10u tot 17u

Kostprijs:

60,00 €
Deelname met opstelling: 110 EURO
Deelname als publiek, representant: 60 EURO

Het deelnemen aan de constellatie van iemand is een verrijkende en diepgaande ervaring.

Hoe inschrijven:

Meer info en inschrijven via deze link

Docent:

Marco Alibertis is algemeen directeur van de Educatieve Academie, en docent binnen het postgraduaat Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving en de Jaartraining Integratieve Koppeltherapie.Hij studeerde orthopedagogie en gezinswetenschappen en genoot verder o.m. de opleidingen Interactionele Vormgeving, EFT en diverse trainingen rond intrafamiliaal geweld, echtscheidingsproblematiek en nieuw samengestelde gezinnen. Beroepsmatig is hij naast de therapiepraktijk in het verleden actief geweest in de gehandicaptensector, en de laatste jaren in het Algemeen Welzijnswerk, meer bepaald in de Bezoekruimte, waar hij (ex-)gezinnen begeleidde bij een verbroken of verstoord ouder-kind contact.

Thema's:

persoonlijke groei

Organisatie:

Deze activiteit wordt aangeboden door Educatieve Academie
Binnenkort
14.12.2022
Lezing 'Ervaringsgerichte verkenning van verlies en verdriet'
Erik de Soir
19.12.2022
Kerst-time-outtocht voor (jong)volwassenen in de Sahara
Liesbet Joris
25.12.2022
workshop Silent moves
Anne Geerts
10.01.2023 - 17.01.2023 - 24.01.2023
"Als je kind hoogsensitief is ...": driedelige workshop voor ouders van hoogsensitieve kinderen
Els Diependaele

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.