Zowel bemiddeling, SCHIP-aanpak als andere begeleiding kan online. Je hoeft niet in dezelfde ruimte te zitten om goede afspraken te maken. Soms zorgt het online werken net voor de veiligheid die anders ontbreekt. Het verkleint de drempel.
In 2011 werd ik op mijn 28ste weduwe. De jaren nadien groeide de overtuiging dat ik hiermee iets wilde doen. Ik wil mensen die geconfronteerd worden met jong partnerverlies helpen bij de vele administratie die bij een overlijden komt kijken.
Mijn basisopleiding rechtspraktijk vulde ik aan met het postgraduaat bemiddeling in familiezaken. Ik help ouders om na een scheiding of relatiebreuk of binnen hun nieuw samengestelde gezin goede afspraken te maken rond de verblijfsregeling, kosten voor kinderen, vereffening-verdeling. Mijn focus ligt op een stevig juridisch onderbouwde overeenkomst, met uiteraard ook veel aandacht voor het psychologische aspect van een breuk. Zowel het conflict als de verlieservaring krijgen de nodige ruimte.
Online agenda
Klik op "maak een afspraak" om via de online agenda van Evi Vanheel een afspraak vast te leggen.
Als weduwe met twee jonge kinderen kwam ik terecht in een juridische en administratieve mallemolen. Ik wil anderen helpen om in deze doolhof hun weg te vinden door (een deel van) de administratie van hen over te nemen, zonder daarbij de rouw en het verlies uit het oog te verliezen.
Ik combineer mijn juridische opleiding rechtspraktijk met het werken met mensen. Via familiale bemiddeling wil ik hen helpen de moeilijke periode tijdens en na een scheiding of relatiebreuk zo goed mogelijk te doorstaan. Ze worden ex-partners maar blijven beiden ouders en dat is geen eenvoudig proces. Ik ben een grote voorstander van uitgebreide, duidelijke, helder en correct geformuleerde afspraken waar men kan op terugvallen en die zo weinig mogelijk aanleiding geven tot discussies achteraf.
Omdat uiteraard de kinderen erg belangrijk zijn, bied ik de mogelijkheid dat ik als bemiddelaar ook naar de kinderen zelf luister. Zo wordt duidelijk wat hun echte noden zijn en kunnen de ouders hiermee rekening houden.
Van de onwaarschijnlijk boeiende, soms fijne, soms moeilijke, dynamiek van een nieuw samengesteld gezin mag ik intussen zelf al enkele jaren proeven dankzij mijn partner en zijn kinderen. Ook hierbij ondersteun graag anderen. Weten hoe een nieuw samengesteld werkt, dat het anders is dan een kerngezin en daarmee aan de slag gaan, doen we individueel of met het hele gezin samen.
Odos – ouders die opnieuw starten – wil in de eerste plaats ouders op een positieve manier ondersteunen bij de nieuwe start die ze maken.
Erkenning(en)
Federale Bemiddelingscommissie
Je kan met volgende vragen/klachten bij Evi Vanheel terecht
conflicten, contactbreuk tussen ouder en kind (oudervervreemding), scheiding, euthanasie, familiale moeilijkheden, gezinsproblemen, narcisme, nieuw samengestelde gezinnen / plusouderschap, opvoedingsproblemen, ouder worden, palliatieve zorg, problemen m.b.t. erfenis, problemen m.b.t. levenseinde, problemen omtrent de ouderschapsregeling, relatieproblemen, rouw en verlies, slachtofferschap, trauma, verdriet, zelfmoordgedachten
Ik werk niet met vaste prijzen. Een kennismakingsgesprek kost 50 euro. Tijdens dit gesprek bespreken we samen de hulpvraag en de mogelijkheden. Binnen twee werkdagen krijg je een all-in prijs voor het hele traject. Op die manier weet je meteen waar je aan toe bent en komen er geen verrassingen.
Bemiddeling is mogelijk via rechtsbijstand. Afhankelijk van je inkomen betaal je een lager tarief of is het zelfs volledig kosteloos.
lees meer online
Wachtlijst
Neen
Werkervaring
2003-2005: dienst integraal verslag Kamer van Volksvertegenwoordigers 2005-2006: deskundige Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden 2007-2018: dossierbeheerder toeleiding en hulpmiddelen, Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap Vanaf januari 2017: familiaal bemiddelaar, expert jong partnerverlies en juridisch advies bij Odos vzw
Groepsactiviteiten
praatgroep voor mensen die geconfronteerd worden met contactbreuk met hun kind
praatgroep voor samengestelde gezinnen
praatgroep voor volwassenen wiens partner overleden is
Opleiding(en)
Bachelor opleiding(en)
Rechtspraktijk | PXL
Kortdurige opleiding(en)
Indirect bemiddelen | UCLL Leuven | 2017
Bijscholing postgraduaat - spreken met kinderen over scheiding | KU Leuven | 2017
Bijscholing postgraduaat - Hoe ouders informeren over het gesprek met hun kinderen | KU Leuven | 2017
Bemiddeling en rechtsbijstand | CAW Oost-Brabant | 2018
Rouw bij levend verlies | Arteveldehogeschool Gent | 2017
Netwerkversterking bij (hoog)conflict na scheiding | Huis van het Kind Leuven | 2017
Blijven staan ondanks de storm - handvatten voor ouders in een hoogconflictscheiding | Alianza | 2019
SCHIP-behandelaar | Konnektit | 2019