Onze experte Vanessa Maes en Sophie Vanhemmens maken podcasts over het thema scheiding. Lees meer
Hoe praat je met een kind over de oorlog? Hoe reageer je als ouder wanneer kinderen je aanspreken over gewelddadige beelden die ze op tv zien? Lies Scaut geeft enkele tips.
Benieuwd wat Holistic Pulsing is en wat het voor jou kan betekenen? Ontdek het hier
Ontdek in dit webinar met Wendi Winnelinck meer over zelfcompassie, een warme vriendelijkheid en krachtige steun die je jezelf kan bieden
Ontdek in dit webinar met Anne Van Sluijs hoe hartcoherentie jou kan helpen om rust te vinden.
In dit webinar vertellen Kitty Van Der Smissen en Liesbet Lippens meer over EFT.
Elke school wordt vroeg of laat geconfronteerd met verlies. Maar hoe ga je hiermee om? Lies Scaut biedt leerkrachten een draaiboek aan "rouw in de klas".
In dit webinar vertelt Ute Coudyser meer over ouderverstoting en wat je kan doen als je hiermee geconfronteerd wordt..
In dit webinar biedt Karine Van Oosterbos een nieuwe kijk op timemanagement.
Volgens de Japanse traditie is het vinden van je ikigai één van de meest eerbare en lonende dingen die je voor jezelf kan doen. Hierin ligt de sleutel tot een zinvol en vervullend leven. Annelies Harvent vertelt er je meer over in dit webinar
In dit webinar neemt Nathalie Renard je mee in het veelzijdige thema ‘vrouwelijkheid’. Tijdens dit webinar zullen we het thema vrouwelijkheid op een unieke manier benaderen namelijk via de godinnen uit de Griekse mythologie.
Sofie-Ann Bracke geeft tips om gerichter te observeren, effectiever te communiceren en te anticiperen op het gedrag van de ander omdat je ziet wat er in het gezicht van jouw gesprekspartner gebeurt.
Tijdens dit webinar geeft Griet Baillieu je tips en tricks om te leren omgaan met jouw emoties en die van je omgeving.
In de webinar staat Johan Maes stil bij rouw en verlies in de corona-tijd.
Wat is ASS en waar lopen mensen met autisme tegen aan lopen. Onze experte Kristel Binnemans vertelt je hoe ondersteuning een verschil kan maken om mee op zoek te gaan naar zingeving en dit kan dan zowel tewerkstelling in al z’n facetten alsook vrijwilligerswerk zijn. De focus ligt hierbij op de eigen kwaliteiten.
Inge De Boeck, Anja Glabeke, Johan Couchez vertellen meer over bemiddeling bij levenseinde.
Marijke Leys vertelt meer over onze innerlijke criticus en hoe we hiermee kunnen omgaan.
Caroline Steensels vertelt in dit webinar meer over het maken van de verbinding met ons lijf.
In dit webinar vertelt Rudi Thoelen wat het verschil is tussen timemanagement en focus.
Is mediteren voor iedereen gezond of heeft het ook nadelen. Op deze en vele andere vragen geeft Sara Decoopman een antwoord in dit webinar.
Chronische hyperventilatie en ons stressmechanisme, in dit webinar vertelt Anke Hendrix je er meer over
Hoera, psychologische hulp wordt terugbetaald. Maar is het echt zo’n goed nieuws voor jou als hulpzoekende…?!? In deze blog geef ik je graag enkele nuances nav dit “goede” nieuws …
Twijfel jij wel eens aan jezelf? Lees dan deze blogs waarin ik 6 tips geef om je zelfvertrouwen te vergroten.
Loopbaancoaching is enkel voor mensen die uitkijken naar een andere job. Denk jij dat ook? Wel, dan heb je het mis.
Loopbaancoaching is veel meer dan iemand op weg zetten in de zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit. Lees in deze blog een antwoord op de vraag "waarvoor kan je loopbaanbegeleiding inschakelen?"
De zorg voor een zorgbehoevende combineren met een job. Het is niet evident. Het kan bijgevolg nuttig zijn om beroep te doen op loopbaanbegeleiding om zo een gezonde work / life balance te ontwikkelen. Lees er meer over in deze blog.
We kennen allemaal de loopbaancheques. Maar wist je dat je deze cheques ook kan gebruiken wanneer je als koppel of single stress hebt op het werk omdat je worstelt met een kinderwens?
Loopbaancoaching is een aanrader, maar wat is het precies? Je lees het in deze blog.
Hoe leg je Corona uit aan je kind? Hoe ga ik er als ouder of leerkracht mee om?
Op deze en vele andere vragen biedt Lies Scaut een antwoord.
Ontdek in deze blog de 7 redenen om te stoppen met "organiruimen'.
In deze blog krijg je 8 tips om goede voornemens vol te houden.
Sinds 1 januari 2020 zijn er nieuwe voorwaarden om te kunnen gebruik maken van loopbaancheques. In deze blog lees je er meer over.
Heb jij ook moeite met grenzen stellen? In deze blog krijg je 4 tips om hier verandering in te brengen.
DGT-coaching of dialectische gedragstherapie. Het staat niet standaard in het woordenboek van therapeuten of doorverwijzers. En al zeker niet in dat van mensen die op zoek zijn naar hulp. In deze blog lichten we toe wat deze therapie is. Je kan deze training misschien nog het best vergelijken met een surfer die hoge golven wil bedwingen en hoe je als DGT-coach hem daarin bijstaat.
In deze blog vertel ik je meer over de onverbrekelijke band tussen ouders & kinderen.
Als een koppel beslist om uit elkaar te gaan, is dit vaak een moeilijke tijd voor alle betrokkenen. In deze blog geven we 9 tips om op een constructieve manier te scheiden.
Scheiden is een pijnlijk proces voor alle betrokkenen. Het brengt een emotionele achtbaan van gevoelens met zich mee gaande van verlies & verdriet, schuld & schaamte tot boosheid & rancune. In deze blog lees je hoe de SCHIP-aanpak kan helpen om de storm van een scheiding te overleven.
Zelfzorg. Het is een uitdaging voor velen. Zeker als je ook nog een gezin met jonge kinderen hebt. Ruth Verhasselt geeft in deze blog 10 tips om beter voor jezelf te zorgen ..